MLB Draft 2018: Recap Day 1

Door

De eerste ronde van de MLB Draft 2018 zit erop. De Tigers hebben van Casey Mize MLB’s nieuwste nummer 1 overall selectie gemaakt. De 21-jarige werper volgt kortestop Royce Lewis op, die vorig jaar door de Minnesota Twins als eerste werd gekozen.

Hieronder volgt een overzicht van de draft picks, gekozen op dag 1 van de Draft.


#1 DETROIT TIGERS

CASEY MIZE (RHP)
Auburn


SPORTAMERIKA

Casey Mize (RHP)


Bo Jackson, Frank Thomas, Tim Hudson, Josh Donaldson… Casey Mize. In het rijtje met supersterren afkomstig van Auburn is nu dus de 21-jarige werper toegevoegd. Mize was de concensus nummer 1 op de lijst en de Tigers (die uit Detroit, niet die van Auburn) maakten hier op papier dan ook geen fout. Mize gooide afgelopen seizoen voor Auburn 151 strikeouts en slechts 12 vrije lopen in 109 innings. Hij is in één klap de nieuwe nummer 1 in het Tigers Minor League-systeem.

OVERIGE PICKS DETROIT

Ronde 2, #44: Parker Meadows (OF – Grayson HS, Georgia).


#2 SAN FRANCISCO GIANTS

JOEY BART (C)
Georgia Tech


SPORTAMERIKA

Joey Bart (RHP)


Ondanks wat last-minute paniek in de tent en geruchten dat Cole Winn ineens de pick zou worden, kozen de Giants toch voor de verwachte speler. Catcher Joey Bart is in één klap de nummer 1 prospect in het Giants-systeem, vlak voor Heliot Ramos.

OVERIGE PICKS SAN FRANCISCO

Ronde 2, #45: Sean Hjelle (LHP, Kentucky).


#3 PHILADELPHIA PHILLIES

ALEC BOHM (3B)
Wichita State


SPORTAMERIKA

Alec Bohm (3B)


De Phillies hebben niet altijd de meest logische keuzes gemaakt als het op de Draft aankomt, maar Alec Bohm was de verwachte keuze van de Phillies. Bohm sloeg in zijn drie jaar bij Wichita State nooit onder .300 en noteerde in drie seizoen 33 homeruns (16 in 2018). Misschien wel de beste all-around hitter in college. Als hij niet op drie kan blijven, kan hij doorschuiven naar het eerste honk.

In zijn eerste interview als Phillie had hij niet veel te zeggen..

OVERIGE SELECTIES PHILADELPHIA

De Phillies hadden geen keuzes in de tweede ronde.


#4 CHICAGO WHITE SOX

NICK MADRIGAL (2B)
Oregon State


SPORTAMERIKA

Nick Madrigal (2B)


De keuze van de White Sox ging ook voor ons tussen Madrigal en Singer, met de infielder een tik hoger op de lijst dan de werper. Deze gedachte bleek correct, want Chicago pikte de tweedehonkman van Oregon State als vierde overall. Los van zijn geweldige defense en beste contact-bat in de Draft is Madrigal ook een echte teamspeler, een typetje spanky anklebiter waar men in de MLB veel van gecharmeerd is. Slechts vijf strikeouts in 128 slagbeurten dit jaar, dat speelt ook overal. 

Als klap op de vuurpijl deelt Madrigal een verjaardag met White Sox-legende Paul Konerko, die 21 werd op de dag dat Madrigal werd geboren. Nu hebben de White Sox twee jongens binnen de club die belangrijke verjaardagen delen met legendes; Yoan Moncada is (jaren later) op dezelfde dag geboren als Hall of Famer Frank Thomas.

Dat de Sox in de tweede ronde outfielder Steele Walker in de schoot geworpen kregen, zal de Draft Room in Chicago enorm behaagd hebben. Walker was een concensus eersterondepick.

OVERIGE SELECTIES CHICAGO

Ronde 2, #46: Steele Walker (OF, Oklahoma).


#5 CINCINNATI REDS

JONATHAN INDIA (3B)
Florida


SPORTAMERIKA

Brady Singer (RHP)
Carter Stewart (RHP)


De eerste echt grote verrassing van de avond was de keuze van de Reds voor Jonathan India, die wij één plekje later aan de Mets hadden toegedicht. Van deze pick begrijpen we dan ook heel weinig. Niet dat India geen bijzondere speler is, maar hij is een slugging derdehonkman voor de toekomst. Daarvan hebben de Reds er al eentje rondlopen, uit de draft van 2016 (Nick Senzel)

OVERIGE SELECTIES CINCINNATI

Ronde 2, #47: Lyon Richardson (RHP – Jensen Beach HS, Florida)
Competitive Balance, #72: Josiah Gray (RHP, LeMoyne College)


#6 NEW YORK METS

JARRED KELENIC (OF)
Waukesha High School, Wisconsin

 

SPORTAMERIKA
Jonathan India (3B)
Travis Swaggerty (OF)
Jarred Kelenic (OF)


Voor de Mets ging het tussen India en Kelenic. De laatste dagen werden de New Yorkers ineens heel veel gelinkt aan de outfielder uit Wisconsin, die nu inderdaad de nieuwste Metropolitan is. Kelenic heeft een ongenadige bak talent, maar is nog heel jong en jaren verwijderd van de Majors.

OVERIGE SELECTIES NEW YORK

Ronde 2, #48: Simeon Woods-Richardson (RHP – Kempner HS, Texas)


#7 SAN DIEGO PADRES

RYAN WEATHERS (LHP)
Loretto High School (Tennessee)


SPORTAMERIKA

Matthew Liberatore (LHP)
Carter Stewart (RHP)
Cole Winn (RHP)


De Padres waren vrijwel exclusief gekoppeld aan Matthew Liberatore, dus heel erg dat we deze pick fout hebben, vinden we dit niet. Moeilijk te begrijpen, dat wel. Liberatore was — volgens alle scouts — de beste highschoolwerper in de draft, maar toch werd Ryan Weathers de keuze. Mogelijk vanwege de link met zijn vader (voormalig bigleaguer David Weathers)? Geen slecht werper, zeker niet. Er waren volgens ons (en vele scouts) echter tenminste vier betere werpers beschikbaar op plek 7.

OVERIGE SELECTIES SAN DIEGO

CBA, #38: Xavier Edwards (SS – North Broward Prep HS, Florida)
CBB, #74: Grant Little (LF, Texas Tech).


#8 ATLANTA BRAVES

CARTER STEWART (RHP)
Eau Gallie High School, Florida


SPORTAMERIKA

Carter Stewart (RHP)


Na een paar missers op rij pakken we de draad in de voorspellingen weer op met Carter Stewart, die door de Braves op plek acht werd gekozen. Geen verrassing, want zelfs in de laatste uren voor de draft ging Baseball America ook overstag met de pick van Stewart naar de Braves. Geweldige breaking ball, top of the class spin rate. Voeg hem maar toe aan die enorme bak werpers in het Braves-systeem.

OVERIGE SELECTIES BRAVES

Ronde 2, #49: Greyson Jenista (1B, Wichita State)


#9 OAKLAND ATHLETICS

KYLER MURRAY (OF)
Oklahoma


SPORTAMERIKA

Travis Swaggerty (OF)
Shane McClanahan (LHP)


Wauw. Just.. Wauw. Wij hadden, net als een handvol andere publicaties, Kyler Murray niet in de top 35. De Athletics poppen de two-sport athlete op plek 9. Murray is een ongelooflijke atleet en was vorig jaar de backup quarterback achter Heisman Trophy-winnaar Baker Mayfield en zou deze herfst de starter worden bij Oklahoma. De kans bestaat nog steeds dat hij dit jaar nog een jaar mee mag draaien van de A’s en dan zijn footballschoenen aan de wilgen hangt voor een carrière in het honkbal. Dit is de pick met het meeste risico in de eerste ronde.

OVERIGE SELECTIES OAKLAND

Ronde 2, #50: Jameson Hannah (CF, Dallas Baptist)
CBB, #70: Jeremy Eierman (SS, Missouri State)


#10 PITTSBURGH PIRATES

TRAVIS SWAGGERTY (OF)
South Alabama

 

SPORTAMERIKA
Jarred Kelenic (OF)
Cole Winn (RHP)


Een outfielder was niet verrassend voor de Pirates, maar wel dat Swaggerty tot 10 zou komen. We hebben dan ook een sterk vermoeden dat de Pirates eigenlijk een andere speler verwacht hadden te krijgen en dat er behoorlijk wat high fives door de draft room zijn gegaan toen Swaggerty nog beschikbaar was.

OVERIGE SELECTIES PITTSBURGH

CBA, #36: Gunnar Hoglund (RHP – Fivay HS, Florida)
Ronde 2, #51: Braxton Ashcroft (RHP – Robinson HS, Texas)


#11 BALTIMORE ORIOLES

GRAYSON RODRIGUEZ (RHP)
Central Heights High School, Texas

 

SPORTAMERIKA
Jarred Kelenic (OF)
Cole Winn (RHP)


In de Preview schreven we al dat Grayson Rodriguez een grote hoeveelheid helium bezat. We hadden hem zelfs zo hoog als plek 10 toegeschreven, maar het werd uiteindelijk Baltimore dat de vlammenwerper uit Texas draft. Rodriguez is een intrigerende speler, die het laatste jaar enorm vooruit is gegaan. Als de Orioles hem nu een beetje redelijk opleiden, kan dit nog wel eens leuk uitpakken.

OVERIGE SELECTIES BALTIMORE

CBA, #37: Cadyn Grenier (SS, Oregon State)


#12 TORONTO BLUE JAYS

JORDAN GROSHANS (SS)
Magnolia High School, Texas

 

SPORTAMERIKA
Shane McClanahan (LHP)
Logan Gilbert (RHP)


In navolging van de kortestop die Toronto vorig jaar draftte (Logan Warmoth), pakt de club opnieuw een 6 in de eerste ronde. Jordan Groshans was voor ons een naam om in de gaten te houden voor de eerste ronde, maar zo hoog als plek 12 hadden we hem niet ingeschat. De Blue Jays zullen wel iets in hem zien, maar de organisatie had veel meer noodzaak voor een goede pitcher dan nog een kortestop.

OVERIGE SELECTIES TORONTO

Ronde 2, #52: Griffin Conine (RF, Duke).


#13 MIAMI MARLINS

CONNOR SCOTT (OF)
H.B. Plant High School, Florida

 

SPORTAMERIKA
Nolan Gorman (3B)
Triston Casas (1B)


Niet Gorman, niet Casas, maar Connor Scott ging naar de Marlins. Dat Miami dus voor een Floridiaan zouden gaan, hadden we goed, maar de naam op het kaartje verschilde. Scott is een supersnelle outfielder met redelijk wat pop in zijn knuppel, maar voor hem geldt hetzelfde als voor veel highschoolers: hij is nog jaren verwijderd van serieuze meedoen in de Majors.

De Marlins gaan vol voor de jeugd, met drie highschoolers op dag 1.

OVERIGE SELECTIES MIAMI

Ronde 2, #53: Osiris Johnson (SS – Encinal HS, Californië)
CBB, #69: Will Banfield (C – Brookwood HS, Georgia).


#14 SEATTLE MARINERS

LOGAN GILBERT (RHP)
Stetson

 

SPORTAMERIKA
Trevor Larnach (OF)
Jackson Kowar (RHP)
Ryan Rolison (LHP)


Iets zegt me dat de Mariners niet gedacht hadden op plek 14 nog hun vingers achter Logan Gilbert te kunnen krijgen. Bij gebrek aan een echte upside pitcher hadden we Larnach naar de club voorspeld, maar wel met meerdere collegewerpers als backup-plan. Met Gilbert nog beschikbaar sloegen de Mariners toe. Sterke werper, van een college ook Corey Kluber en Jacob deGrom heeft voortgebracht.

Gilbert voerde Division-I baseball aan met 157 strikeouts, dit afgelopen seizoen.

OVERIGE SELECTIES SEATTLE

Ronde 2, #54: Josh Stowers (CF, Louisville).


#15 TEXAS RANGERS

COLE WINN (RHP)
Orange Lutheran High School, Californië

 

SPORTAMERIKA
Ethan Hankins (RHP)
Een reeds wegvoorspelde HS-pitcher


De Rangers moeten zich gek gelachen hebben toen Cole Winn op plek 15 nog beschikbaar was. De highschooler uit Californië was de laatste uren voor de draft zo hoog als nummer 2 voorspeld en vele mocks hadden hem rond plek 10 of 11 van het bord af. Hoewel we nog steeds denken dat de Rangers Hankins hadden gepakt, voorspelden we wel dat een vallende highschoolpitcher als Winn een backup zou zijn. Orange Lutheran is een goed programma in een competitieve league, waarin Winn zijn mannetje stond.

OVERIGE SELECTIES TEXAS

Ronde 2, #55: Owen White (RHP – Jesse Carson HS, North Carolina)


#16 TAMPA BAY RAYS

MATTHEW LIBERATORE (LHP)
Mountain Ridge High School, Arizona

 

SPORTAMERIKA
Jordyn Adams (OF)
Connor Scott (OF)


Geen flauw idee waarom Liberatore zo ver viel, maar de Rays hebben eindelijk toegeslagen op plek 16. Als hij naar college gaat, kan hij over een jaar, twee jaar, drie jaar veel hoger gaan. In zijn interview direct na zijn draft, waar hij niet bepaald blij de camera inkeek, was hij ook opvallend voorzichtig in zijn bewoordingen over zijn toekomst.

Het was opvallend om te zien dat zowel Liberatore als zijn beste vriend Nolan Gorman ver in de draft vielen. Beide spelers hadden top 10-potentie, maar vielen daar ruimschoots buiten. Als Liberatore ervoor kiest om niet bij de Rays te tekenen, maar naar college te gaan, kan hij volgend jaar of het jaar erna uitgroeien tot wél een top-5 pick.


#17 LOS ANGELES ANGELS

JORDYN ADAMS (OF)
Green Hope High School, North Carolina

 

SPORTAMERIKA
Jackson Kowar (RHP)
Steele Walker (OF)
Ryan Rolison (LHP)


We leunden pitching naar de Angels, maar die keuze ging er vanuit dat Adams niet meer beschikbaar zou zijn. De Angels hebben dus mogelijk een audible moeten doen en toch voor de best player available te gaan. Adams gaat een serieuze bak geld moeten krijgen, want hij wil graag football en baseball spelen voor UNC, maar aan upside geen gebrek voor de Angels.

OVERIGE SELECTIES LA

Ronde 2, #57: Jeremiah Jackson (SS – St. Luke’s Episcopal HS, Alabama).


#18 KANSAS CITY ROYALS

BRADY SINGER (RHP)
Florida

 

SPORTAMERIKA
Connor Scott (OF)
Noah Naylor (C)


Niemand had gedacht dat Brady Singer tot halverwege de eerste ronde op het bord zou blijven. De ace van de nummer 1 in college baseball — Florida — was een concensus top 5 pick. Wat er voor gezorgd heeft dat hij zo ver viel, Joost mag het weten. Reliever-zorgen? Mentaliteitsdingen? Geen idee. Hoe dan ook, de Royals moeten zich helemaal gek lachen dat ze op plek 18 de vorig jaar nog als gedoodverfde nummer 1 aangeschreven werper kunnen oppikken.

Kansas City had, door het verlies van Lorenzo Cain en Eric Hosmer, maar liefst vijf picks in de eerste twee rondes. Als tweede, in de compensatieronde, koos de club grappig genoeg Singer’s roommate in college, Jackson Kowar. De Royals kozen sowieso uitsluitend collegepitchers op de eerste dag.

OVERIGE SELECTIES KANSAS CITY

Comp., #33: Jackson Kowar (RHP, Florida)
Comp., #34: Daniel Lynch (LHP, Virginia)
CBA, #40: Kris Bubic (LHP, Stanford)
Ronde 2, #58: Jonathan Bowlan (RHP, Memphis)


#19 ST. LOUIS CARDINALS

NOLAN GORMAN (3B)
Sandra Day O’Connor High School, Arizona

 

SPORTAMERIKA
Ryan Rolison (LHP)
Brice Turang (SS)
Jackson Kowar (RHP)


Het was een verrassing dat ook Nolan Gorman ruim buiten de top 10 viel, maar de Cardinals konden met hun pick sowieso meerdere kanten op. Wij koppelden ze aan college pitchers of high school position players. Het laatste kwam uit. Cardinals-nation zal tevreden terugkijken op de draft, want ook in de tweede ronde pakte de club een speler die ooit hoger ingeschat is geweest in TCU’s Luken Baker.

OVERIGE SELECTIES ST. LOUIS

CBA, #43: Griffin Roberts (RHP, Wake Forest)
Ronde 2, #75: Luken Baker (1B, TCU)


#20 MINNESOTA TWINS

TREVOR LARNACH (OF)
Oregon State

 

SPORTAMERIKA
Ryan Weathers (LHP)
Grayson Rodriguez (RHP)


De tweede Oregon State Beaver ging op plek 20 naar de Twins. Wij hadden Larnach hoger ingeschat en gekoppeld aan de club waar hij veel mee in verband werd gebracht (de Seattle Mariners). Seattle paste echter, dus konden de Twins de getalenteerde outfielder binnenharken.

OVERIGE SELECTIES MINNESOTA

Ronde 2, #59: Ryan Jeffers (C, UNC Wilmington)


#21 MILWAUKEE BREWERS

BRICE TURANG (SS)
Santiago High School, Californië

 

SPORTAMERIKA
Grayson Rodriguez (RHP)
Kumar Rocker (RHP)
Trevor Larnach (OF)


Geen gekke keuze voor de Brewers, die tot de draft vooral aan werpers werden gelinkt. Toch was er ook de kans op een positiespeler, maar een highschooler was niet meteen verwacht. Turang heeft enorm veel in moeten leveren aan draft stock sinds vorig jaar (toen hij nog in de top 5 stond), maar zijn talent blijft. Het is wel weer een speler voor de lange termijn, want hij is nog lang niet big league ready.

OVERIGE SELECTIES MILWAUKEE

Ronde 2, #60: Joe Gray (OF – Hattiesburg HS, Mississippi)
CBB, #73: Micah Bello (OF – Hilo HS, Hawaiï)


#22 COLORADO ROCKIES

RYAN ROLISON (LHP)
Ole Miss

 

SPORTAMERIKA
Anthony Seigler (C)
Cole Wilcox (RHP)
Grayson Rodriguez (RHP)


De Rockies die een pitcher draften… zucht.. Want ja, je weet maar nooit wanneer je er eindelijk eentje treft die niet in elke thuisstart helemaal aan gruzelementen wordt geslagen. Voor Colorado leek er geen twijfel te bestaan dat ze Anthony Seigler zouden kiezen. De catcher verscheen in flashy outfit in New York bij de draft, maar werd toch niet de eerste keuze van de Rockies. Rolison had ook veel hoger kunnen gaan, dus ondanks alles hebben de Rox een steal te pakken.

Eén probleempje: op election night 2012 tweette Rolison dat de enige hoop van het land zou zijn als iemand president Barack Obama tijdens zijn victory speech zou doodschieten. Hij heeft de tweet inmiddels — kort na zijn draft — verwijderd, maar screenshots zijn forever, dus hij zal nog wel even wat uit te leggen hebben aan zijn nieuwe club.

OVERIGE SELECTIES COLORADO

CBA, #42: Grant Lavigne (1B – Bedford HS, New Hampshire)
Ronde 2C, #76: Mitchell Kilkenny (Texas A&M).


#23 NEW YORK YANKEES

ANTHONY SEIGLER (C)
Cartersville HS, Georgia

 

SPORTAMERIKA
Triston Casas (1B)
Brice Turang (SS)
Kumar Rocker (RHP)


Het feit dat Seigler plotseling nog beschikbaar was voor de Yankees moet haast wel een verrassing zijn geweest voor de Yankees, maar de highschoolcatcher was de makkelijke pick op plek 23 voor de organisatie uit New York. Hoewel de club veel aan Triston Casas, Brice Turang of andere highschoolpositiespelers werd gekoppeld, is de keuze voor de één na beste catcher in de draft te verdedigen.

Opvallender is dat de Yanks in de tweede ronde nóg een catcher kozen, in de vorm van Josh Breaux. Het feit dat zijn achternaam uitgesproken wordt als ‘bro’, maakte het feit dat Nick Swisher de pick aankondigde dester grappiger.

OVERIGE SELECTIES NEW YORK

Ronde 2, #61: Josh Breaux (C, McLennan Community College)


#24 CHICAGO CUBS

NICO HOERNER (SS)
Stanford

 

SPORTAMERIKA
Kumar Rocker (RHP)
Sean Hjelle (RHP)
Ethan Hankins (RHP)


Met geen enkele hoop voor de toekomst op pitchergebied, zworen we in de preview dat de Cubs een werper zouden kiezen. Niets was minder waar, want de Cubbies deden een enorme reach voor kortestop Nico Hoerner van Stanford. De infielder stond als 52e op de Top 100-lijst, maar de Cubs pakten hem dus op plek 24 al. Hoerner is een aanval-eerst kortestop met matige fieldingcapaciteiten (maar een prima bat). Hij sloeg dit seizoen .345 met een .391 OBP voor de Cardinal.

OVERIGE SELECTIES CHICAGO

Ronde 2, #62: Brennen Davis (OF – Basha HS, Arizona)
2C, #77: Cole Roederer (OF – Hart HS, Californië)
2C, #78: Paul Richan (RHP, University of San Diego)


#25 ARIZONA DIAMONDBACKS

MATT McLAIN (2B)
Beckman High School, Californië

 

SPORTAMERIKA
Brice Turang (SS) 
Jake McCarthy (OF)


Jake McCarthy! We hadden er weer eentje goed! Of.. nouja.. Gedeeltelijk. McCarthy werd namelijk door de D-backs in de tweede ronde geselecteerd, nadat Arizona enorm verraste door highschooler Matt McLain te pikken in de eerste ronde. Ook de Diamondbacks dipten dus even diep in de lijst, want McLain (als 25e gedraft) stond 54e op de lijst bij MLB.com.

McLain sloeg afgelopen jaar .369 met een .461 OBP (zes doubles, twee triples, drie home runs, 14 RBIs en 16 walks). Dat is leuk en alles, maar het feit dat de D-backs in de tweede ronde McCarthy en ook nog Alek Thomas toevoegden aan de organisatie is een buiging waard. Beide heren waren hoger ingeschat dan dat, dus GM Mike Hazen en zijn mannen hebben de markt perfect ingeschat.

OVERIGE SELECTIES ARIZONA

CBA, #39: Jake McCarthy (OF, Virginia)
Ronde 2, #63: Alek Thomas (OF – Mt. Carmel High School, Illinois)


#26 BOSTON RED SOX

TRISTON CASAS (3B)
American Heritage HS, Florida

 

SPORTAMERIKA
Jeremy Eierman (SS)
Seth Beer (1B)
Steele Walker (OF)


Triston Casas eindigt uiteindelijk dus niet bij de Yankees, zoals we dachten, maar bij de grote concurrent uit Boston. De infielder, gedraft als derdehonkman, kan ook op het eerste honk prima uit de voeten. Hij komt van dezelfde high school als Eric Hosmer en beschikt over op zijn minst net zoveel power als Hosmer toentertijd. Hij maakt echter ook minder contact dan Hosmer toen deed, dus er zijn ook wat gaten te vinden in zijn spel. Het kanon in zijn arm kan hem helpen in het veld.

OVERIGE SELECTIES BOSTON

Ronde 2, #64: Nick Decker (OF – Seneca HS, New York)


#27 WASHINGTON NATIONALS

MASON DENABURG (C)
Merrit Island High School, Florida

 

SPORTAMERIKA
Cole Wilcox (RHP)


Achteraf gezien is Washington’s keuze voor Denaburg zo logisch, dat het eigenlijk gênant is dat we er niet eerder aan gedacht hebben. In een systeem zonder echte catchingprospects was dit dé positie waar de Nats moesten verbeteren. Wij dachten dat het opnieuw een pitcher zou worden, maar Denaburg maakt als vrij complete highschoolcatcher Washington’s farmsysteem beter.

In de tweede ronde pakten de Nationals overigens wel een werper. Voor wat dat waard is.

OVERIGE SELECTIES WASHINGTON

Ronde 2, #65: Tim Cate (LHP, Connecticut).


#28 HOUSTON ASTROS

SETH BEER (1B)
Clemson

 

SPORTAMERIKA
Steele Walker (OF)
Griffin Conine (OF)


#TankforBeer is dus eigenlijk onzin gebleken, want in plaats van een stevig potje tanken, heeft de regerend kampioen de slugger van Clemson kunnen draften. Toegegeven, Beer’s draft stock is sinds vorig jaar aardig… getankt, maar toch. De power en de walks zijn er nog steeds, maar Beer is een beetje een ééndimensionale speler. Je zou zeggen dat de Astros na het debacle A.J. Reed niet nog een keer een sluggende eerstehonkman zouden kiezen, maar ach.. toch wel dus.

OVERIGE SELECTIES HOUSTON

Ronde 2, #66: Jayson Schroeder (RHP – Juanita HS, Washington)


#29 CLEVELAND INDIANS

NOAH NAYLOR (C)
St. Joan Of Arc Catholic HS, Ontario (Canada)

 

SPORTAMERIKA
Alek Thomas (OF)


Naast Grayson Rodriguez bezat geen enkele speler zoveel helium als Noah Naylor, die zelfs de top 10 ingeschreven werd door sommige publicaties. Het werd echter op de valreep de eerste ronde voor de Canadese sluggende catcher. Dat hij een enorme hoeveelheid power bezit, bewees hij vorig jaar door meer homeruns te slaan dan Nolan Gorman in de homerun derby (maar wel te verliezen wegens minder homeruns in de finale). De power van het jongere broertje van Padres-prospect Josh Naylor is dus legit.

Ook Cleveland bezat een reeks aan picks op dag één en hielden stevig huis op pitcherfront. Vooral de kans om Ethan Hankins op plek 35 te kunnen kiezen, was een geweldige.

OVERIGE SELECTIES CLEVELAND

1C, #35: Ethan Hankins (RHP – Forsyth Central HS, Georgia)
CBA, #41: Lenny Torres (RHP – Beacon HS, New York)
Ronde 2, #67: Nick Sandlin (RHP, Southern Mississippi)


#30 LOS ANGELES DODGERS

J.T. GINN (RHP)
Brandon HS, Mississippi

 

SPORTAMERIKA
Sean Hjelle (LHP)


Een highschoolwerper voor de Dodgers, die hadden we niet zien aankomen. Het werpergedeelte opzich wel, want de Dodgers hadden laten doorschemeren dat ze daar wel oren naar hadden, maar Ginn stond niet op ons lijstje voor de eerste ronde. Met nog een aantal heel grote namen beschikbaar, vragen we ons dan ook af of er iets mis is met die andere jongens…

OVERIGE SELECTIES LOS ANGELES

Ronde 2, #68: Michael Grove (RHP, West Virginia).


VERRASSEND GENOEG (NOG) NIET GEKOZEN

Cole Wilcox (RHP, #19), Kumar Rocker (RHP, #23), Tristan Beck (RHP, #35), Tristan Pompey (OF, #51), Nander De Sedas (SS, #55).

MLB.com prospectranking tussen haakjes


Coverfoto: Twitter.com/mlbdraft

Ook leuk om te lezen