MLB Update – Phil Hughes tekent bij Twins

Door

Tampa Bay Rays v New York Yankees

Het was wederom een rustig weekeinde op het MLB front. The ‘hot stove’ wil maar niet opwarmen. Het grootste nieuws kwam wederom uit Minnesota waar de Twins een tweede startende werper wisten te contracteren. In dit geval Phil Hughes.

Daarmee krijgt de rotatie van Minnesota een broodnodige verversing na een paar mindere jaren. We herinneren ons nog de jaren dat Johan Santana op de heuvel stond. Vervolgen jaren. Of die gaan herleven met Phil Hughes is maar zeer de vraag. Hughes, die zijn potentie tot op de dag van vandaag nog niet heeft weten waar te maken, had een slecht seizoen. Een 4-14 record en daarbij een 5.19 ERA in maar 145 2/3 innings. Daarentegen gooit hij wel goed in Target Field. In 21 1/3 innings kwam hij tot een 2.53 ERA. Dat is de Phil Hughes die de Twins hopen gecontracteerd te hebben voor de komende drie jaar.

Arbitration
Vandaag, 2 december, is de deadline voor de clubs om spelers die daar voor in aanmerking komen een arbitration contract aan te bieden. Doet een club dat niet dan wordt de speler in kwestie en free agent. Biedt de club wel een contract aan, dan hebben de club en de speler tot 17 januari de tijd om minimaal een eenjarig contract af te sluiten. Lukt dat niet voor de genoemde datum dan zal een onafhankelijk persoon (de arbitrator) het salaris gaan vaststellen. Dit op basis van aangeboden salaris van de club, gevraagd salaris van de speler en prestaties in 2013. Het wel of niet aanbieden van een dergelijk contract heeft vaak te maken met salaris. Zo mag het salaris van een speler maximaal met 20% dalen ten opzichte van 2013. De stijging daarentegen is niet gebonden aan enig percentage.

Een opvallende speler die via dit proces geen contract kreeg aangeboden is en daarna verworden tot een cultheld in Boston is Big Papi. Hij tekende uiteindelijk een contract voor €1 miljoen aangezien hij in Minnesota geen deuk in een pakje boter sloeg op linkshandige werpers. Nu is alleen zijn baard al 11 duizend dollar waard.

Het worden dus mooie tijden en interessant om te kijken wie er wel en vooral wie er geen contract krijgt aangebonden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen