NHL play-offs: O’Reilly brengt Blues langszij in SCF

Door

We zijn begonnen aan de climax van het seizoen. De Boston Bruins en de St. Louis Blues kruisen de degens in de Stanley Cup Final. Natuurlijk houden we je bij SportAmerika op de hoogte van de ontwikkelingen in deze finale!DE HEADLINES

De St. Louis Blues wisten wat hen te doen stond. Na de smadelijke nederlaag in Game 3 moest Game 4 een prooi voor de Blues worden en dan was de vroege 1-0 van Ryan O’Reilly precies wat St. Louis nodig had. Na 43 tellen kon Tuukka Rask de puck al uit het doel halen. Hoewel de Blues de boventoon voerden, raakten de Boston Bruins niet in paniek. De gelijkmaker van Charlie Coyle was daar een voorbeeld van. Niet lang na die treffer herstelde Vladimir Tarasenko de voorsprong voor de Blues. Brandon Carlo had nog niet gescoord in deze play-offs, maar hij had zijn goal bewaard voor een belangrijk moment. In de tweede periode bracht hij, shorthanded, de Bruins weer langszij. In de derde scoorde Ryan O’Reilly die oh zo belangrijke 3-2. Anderhalve minuut voor tijd gooide Brayden Schenn het duel op slot: 4-2.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT


TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 2-2

Voor de St. Louis Blues was dit een bijna perfecte wedstrijd. Ze hielden de emoties goed onder controle en liepen slechts tegen twee straffen aan. Wat hits betreft hield St. Louis zich echt niet in. Er stonden na 60 minuten 44 hits op het bord en die hits lijken langzaam maar zeker hun tol te eisen. In de finale van de Western Conference werden de Sharks murw gebeukt door de Blues en de Bruins moeten ervoor waken dat hen niet hetzelfde overkomt. Boston blijft vooralsnog kalm en weet dat het kan vertrouwen op Tuukka Rask. De Finse goalie kreeg in Game 4 te maken met veel meer verkeer rond zijn goal. Ook op dat gebied hadden de Blues hun huiswerk goed gedaan: maak het Rask moeilijk en de beloning zal volgen. In Game 5 (vrijdag 2.00 uur CET) zal blijken of ook het fysieke spel z’n vruchten afwerpt.

Cover Photo: Keith Gillett/Icon Sportswire via Getty Images

Ook leuk om te lezen