Lightning winnen ook eerste thuiswedstrijd

Door

De Washington Capitals zullen hele andere verwachtingen hebben gehad toen hun tegenstander voor de halve finale bekend werd. Niet hun eeuwige rivaal de Pittsburgh Penguins, maar de Tampa Bay Lightning kwam als winnaar uit de bus in de eerste ronde en dit werd waarschijnlijk met tevreden gezichten ontvangen in Washington.

Nu, drie wedstrijden verder in de halve finale, staan de gezichten van de mannen van Bruce Boudreau niet meer zo vrolijk, want na de 4-3 nederlaag in Tampa Bay kijken de als eerste geplaatste Capitals tegen een 3-0 achterstand in de series aan. Natuurlijk is er nog niets beslist voordat de vierde wedstrijd verloren gaat, maar plaatsing voor de finale van de Eastern Conference wordt sowieso een bijzonder lastig verhaal.

Toch is Tampa Bay nog niet gerust op de goede afloop. „We mogen niet verslappen,” aldus Lightning-center Steven Stamkos. „We hebben allemaal in de confrontatie tussen Vancouver en Chicago kunnen zien waartoe dat kan leiden. Dat liep nog maar net goed af voor Vancouver en wij mogen die fout niet maken.”

In een gelijk opgaande wedstrijd was het Tampa Bay dat halverwege de eerste periode op voorsprong kwam via een goal van Sean Bergenheim. Deze voorsprong werd echter al vroeg in de tweede helft uitgewist door een goal van Mike Knuble en even later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong door een hard afstandsschot van John Carlsson.

Halverwege het tweede bedrijf was het de beurt aan de Lightning om een achterstand goed te maken en dit gebeurde door een tip-in van captain Vincent Lecavalier. Toch waren het de Capitals die de tweede onderbreking ingingen met een voorsprong. Tijdens een power play-situatie scoorde Alex Ovechkin namelijk de 2-3 uit een rebound.

In de derde periode draaide de thuisploeg deze achterstand in een tijdbestek van vierentwintig seconden echter volledig om via goals van Stamkos en Ryan Malone. De Lightning zijn na hun vierde goal niet echt meer in de problemen gekomen en hielden de voorsprong dus tot het einde van de wedstrijd vast. Woensdagavond kunnen zij de sweep tegen de Capitals voltooien want dan staat het volgende duel alweer op het programma.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Lightning en de Capitals:

Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen