NBA Finals 2019: Warriors pakken uitzege in Toronto

De finales van de NBA Playoffs zijn begonnen! In de tweede NBA Finals-wedstrijd in Canada wonnen de Golden State Warriors. De Toronto Raptors werden met 109-104 verslagen, waardoor de stand in de serie nu 1-1 is.

GOLDEN STATE WARRIORS 109 – 104 TORONTO RAPTORS

DE HEADLINES

Na een moeizaam openingsduel hebben de Golden State Warriors toch na twee duels hun uitzege al te pakken. In Toronto werden de Raptors in Game 2 met 109-104 verslagen.

Beide teams begonnen niet heel goed aan de tweede wedstrijd. Vooral Stephen Curry begon het duel moeizaam. Zijn eerste field goal kwam pas met nog 3:51 te gaan in het tweede kwart. Curry eindigde de eerste helft wel met 16 punten. Zijn maatje Klay Thompson was in de eerste helft wel op dreef en was goed voor 20 punten en drie driepunters. Pascal Siakam, de revelatie van de eerste wedstrijd, was in de eerste helft van Game 2 goed voor maar zeven punten. De Warriors bleven vooral in de buurt van de Raptors door de vrije worpen die ze mochten nemen (16 uit 19). Mede daardoor ging de thuisploeg rusten met een 54-59 voorsprong.

Waar de eerste helft moeilijk ging, begonnen de Warriors uitstekend aan het derde kwart. De eerste 18 punten waren voor de Warriors. Pas na ruim vijfenhalve minuut scoorde Fred VanVleet met een driepunter de eerste punten van de Raptors. De minuten daarvoor kwamen de Raptors tot maar liefst vijf turnovers en misten ze al hun zeven schoten. Toronto eindigde het kwart met zeven gemaakte schoten en zeven turnovers. Golden State scoorde het derde kwart 13 punten meer dan de Raptors (34-21) en gingen met een 88-80 voorsprong het vierde kwart in.

VIERDE KWART

In het vierde kwart viel Klay Thompson uit met een hamstring blessure. Na een driepunter landde hij niet goed, waarna hij even later het veld moest verlaten. Terwijl Thompson geblesseerd was kozen de Warriors voor Quinn Cook. De point guard betaalde het vertrouwen terug door in de slotfase drie driepunters raak te schieten. Met nog een kleine vier minuten te gaan maakte Kyle Lowry een domme fout. Het was zijn zesde en dus moest ook hij het veld verlaten. Lowry eindigde het duel met 13 punten en twee assists. Door een late run van Toronto (10-0) kwam de thuisploeg nog dichtbij de overwinning. Danny Green schoot een driepunter raak met nog 26.9 seconden in het vierde kwart: 104-106. In de volgende aanval schoot Andre Iguodala echter ook een driepunter raak, waardoor het duel definitief was beslist.

Thompson was topscorer bij de Warriors met 25 punten. Curry schoot 23 punten binnen en Draymond Green had bijna zijn vierde triple-double op rij (17 PTS, 10 REB, 9 AST). Bij de Raptors was Kawhi Leonard goed voor 34 punten en 14 rebounds. Verder deed Fred VanVleet goed mee met 17 punten. De rest van de selectie kon hun echter niet genoeg ondersteunen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van woensdag op donderdag verplaatst het spektakel zich naar het westen. In Oracle Arena begint de derde wedstrijd om 03:00 uur Nederlandse tijd. De Raptors zullen dankzij de nederlaag in Game 2 de komende twee duels op zoek moeten naar een uitzege. Bij twee thuiszeges van de Warriors lijkt het een extreem lastig verhaal te worden. Er zal dus minimaal een zege geboekt moeten worden in de komende twee duels willen de Raptors zichzelf niet in een uitzichtloze situatie nestelen.

(Cover Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports)