NHL play-offs: Boston sloopt St. Louis in Game 3

Door

We zijn begonnen aan de climax van het seizoen. De Boston Bruins en de St. Louis Blues kruisen de degens in de Stanley Cup Final. Natuurlijk houden we je bij SportAmerika op de hoogte van de ontwikkelingen in deze finale!DE HEADLINES

Met wat flinke hits liepen de emoties in de eerste minuten van Game 3 hoog op. Nadat de stofwolken wat waren opgetrokken, waren het toch vooral de bezoekende Boston Bruins die de dienst uitmaakten in het Enterprise Center. Patrice Bergeron strafte op de powerplay een overtreding van de St. Louis Blues af en Charlie Coyle rondde een aanval af die hij zelf was begonnen. In de slotseconden van de eerste periode moest Jordan Binnington voor de derde keer vissen na een schot van Sean Kuraly. Met de 0-4, opnieuw op de powerplay, maakte David Pastrnak het al heel vroeg in de tweede periode nog erger. Met z’n 1-4 gaf Ivan Barbashev de Blues weer hoop, maar Torey Krug boorde deze al snel de grond weer in. Colton Parayko deed in de derde nog iets terug namens St. Louis, maar de zege van Boston kwam niet in gevaar: 7-2.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Boston leidt 2-1

Als de Blues na de gewonnen Game 2 dachten een definitief antwoord te hebben op het spel van Boston, dan kwamen ze bedrogen uit. De Bruins lieten de manschappen van Craig Berube voor eigen publiek even uitrazen en namen ze vervolgens in een houdgreep. De powerplay van de Bruins was opnieuw erg trefzeker en daar zal Berube toch snel iets op moeten vinden. Voor de coach is het ook te hopen dat Jordan Binnington dinsdag (02.00 uur CET) zijn vorm weer te pakken heeft. In Game 3 werd de rookie na de 5-1 van de ontketende Krug (1G, 3A) gewisseld. Game 4 zal voor de Blues voelen als een must-win. Een 3-1 achterstand tegen deze uitgekookte Bruins lijkt fataal. Daarbij wordt Boston nog gesteund door de statistieken. In bijna 80% van de gevallen won de winnaar van Game 3 uiteindelijk ook de Stanley Cup.

Cover Photo: Bob DeChiara/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen