Stanley Cup Update #24: Pens en Preds trekken stand gelijk

Door


De tweede ronde van de play-offs is nu een week onderweg. Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Jake Guentzel scoorde twee keer, maar de belangrijkste goal kwam op naam van Evgeni Malkin. Laat in de tweede periode dook de Rus naar de puck en kreeg deze achter Capitals-goalie Braden Holtby. De arbitrage moest eerst de beelden goed bekijken, maar Malkin en de Pens kregen hun verdiende 2-1 voorsprong. In de slotminuut mocht Guentzel z’n tweede van de avond maken en daarmee z’n 10e tijdens deze play-offs. De jongeling is na Mario Lemieux de eerste speler die in z’n eerste twee postseasons tot minimaal 10 goals komt. Matt Murray revancheerde zich voor zijn matige optreden in de derde wedstrijd. Verder dan een goal van T.J. Oshie kwamen de Washington Capitals dit keer niet.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

SERIE IN EVENWICHT: 2-2

De Washington Capitals zullen ergens een antwoord moeten vinden op Jake Guentzel. Zaterdagnacht (01.00 uur CEST) krijgen ze opnieuw de kans om de jonge aanvaller aan banden te leggen. Het zou de Penguins in elk geval al wat minder gevaarlijk maken. Al is dat natuurlijk ook maar relatief met Sidney Crosby, Evgeni Malkin en Phil Kessel op het ijs. De Capitals moeten het nog wel doen zonder de geschorste Tom Wilson. De verdediger is voor drie duels geschorst na een illegal high hit aan het adres van Zach Aston-Reese.DE HEADLINES

Heel even was de hoop terug in de harten van de Jets-fans. Toen ze op de klok keken, zagen ze echter dat er nog maar 50 seconden te spelen waren. De goal van Patrik Laine kwam te laat om de zege van de Nashville Predators nog in gevaar te brengen. Het kostte Pekka Rinne wel z’n shutout, maar de Fin zal toch ook de voorkeur geven aan de win. Peter Laviolette en z’n Predators hadden hun huiswerk goed gedaan na de 7-4 in Game 3. De Winnipeg Jets kregen hun kansen wel, maar defensief stond het goed bij de Preds. Een late goal van Scott Hartnell in de eerste periode en een late treffer van P.K. Subban in de tweede bezorgden de bezoekers een 2-1 overwinning.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

SERIE IN EVENWICHT: 2-2

In de nacht van zaterdag op zondag (03.30 uur CEST) gaan de twee rivalen op jacht naar die zo belangrijke derde overwinning in deze best-of-7. De Predators zullen hopen op de Pekka Rinne van Game 4. Patrik Laine is in deze serie eindelijk van de nul af. Dit moet hem vertrouwen geven en de Jets hebben dat ook hard nodig. De ervaring van de Predators zou de komende dagen wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn.

Cover photo: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen