NBA Playoffs Update #19 – Cavs en Celtics op 2-0

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CAVALIERS OP 2-0 VOORSPRONG

DE HEADLINES

Nadat de eerste wedstrijd in het Air Canada Centre werd verloren, was Game 2 een must-win voor de Toronto Raptors. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Na het eerste kwart leidde Toronto met 29-26 en met rust was het 61-63 in het voordeel voor de mannen van Kyle Lowry en DeMar DeRozan. Na de rust keerde het wedstrijdbeeld echter volledig. Halverwege het derde kwart was er ineens de voorsprong van de Cavaliers van 11 punten. Die klap kwamen de Raptors niet meer te boven.

In het derde kwart scoorden de Cavs 37 punten, tegenover 24 van de Raptors. Ook in het vierde kwart liep alles op rolletjes voor LeBron James en zijn mannen. Het verschil was op een gegeven moment zelfs 23 punten. De Cavaliers wonnen de wedstrijd met 128-110.

Zoals gebruikelijk was bij Cleveland LeBron de grote man. Hij had 43 punten, 8 rebounds en 14 assists. Ook Kevin Love was lekker op dreef met 32 punten en 11 rebounds. Bij de Raptors waren Lowry en DeRozan belangrijk met 21 en 24 punten. Het was helaas niet genoeg om de stand gelijk te trekken.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van zaterdag op zondag moeten de Raptors echt beter hun best doen om vooral LeBron een beetje in te tomen en om zo de achterstand te verkleinen. In de Quicken Loans Arena begint de wedstrijd om 02:30 uur CEST.

CELTICS OOK OP 2-0 VOORSPRONG

In de tweede wedstrijd van deze serie hoopten de 76ers een wedstrijd te kunnen winnen en zo een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de komende twee thuiswedstrijden. Lang leek het erop dat dit zou lukken. Phily schoot uit de startblokken en pakte na het eerste kwart al een voorsprong van negen punten: 31-22. Midden in het tweede kwart liep die voorsprong zelfs uit naar 22 punten, maar door een sterk slot aan de eerste helft wist Boston de achterstand te verkleinen naar vijf.

In het derde kwart was het echter Boston dat domineerde. Het kwart eindigde met een voorsprong van vijf punten voor de Celtics. In het vierde kwart was de wedstrijd meer open, maar het was toch Boston dat de wedstrijd won met 103-108.

Jayson Tatum was topscorer voor de Celtics met 21 punten. Al Horford was belangrijk aan het bord met 12 rebounds en maakte daarnaast 13 punten. Ook Terry Rozier was belangrijk. De nieuwe sensatie van Boston was goed voor 20 punten, 7 rebounds en 9 assists. Aan de kant van de 76ers waren het J.J Redick, Joel Embiid en Robert Covington die het goed deden. Redick scoorde er 23, Embiid maakte er 20 en pakte 14 rebounds en Covington maakte 22 punten en pakte 9 rebounds.

Tegenvaller bij de 76ers was Ben Simmons. De getalenteerde rookie scoorde maar één punt. Hij schoot in 30 minuten 0-uit-4 en maakte 1 van zijn 2 vrije worpen. Wel had hij 5 rebounds en 7 assists.

UP NEXT

De Philadelphia 76ers moeten een tandje bijschakelen om niet op een nog grotere achterstand te komen. Het thuisvoordeel komt hierbij natuurlijk op het goede moment. Zaterdagavond om 23:00 uur is de wedstrijd live te zien bij Ziggo.

Coverfoto: Jason Miller/Getty Images