Stanley Cup Update #23: Lightning op voorsprong, Sharks langszij

Door


De tweede ronde van de play-offs is onderweg. Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Ondrej Palat viel tijdens het reguliere seizoen niet echt op. Negen teamgenoten scoorden meer punten dan de 35 van de Tsjech. In het postseason is het een ander verhaal. De 26-jarige winger begon met zes punten aan Game 3 en had woensdag een belangrijk aandeel in de 4-1 zege van de Tamnpa Bay Lightning. Alle goede bedoelingen van de Boston Bruins konden al na vier minuten bij het grof vuil. De thuisploeg keek op dat moment al tegen een 2-0 achterstand aan. Palat nam beide goals voor zijn rekening. Na de eerste periode herstelden de Bruins zich enigszins, maar het leed was toen al geleden. In de slotseconden scoorde Steven Stamkos middels een empty-netter z’n eerste goal in deze serie.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

LIGHTNING LEIDEN SERIE: 2-1

Het momentum heeft de kant van de Tampa Bay Lightning gekozen. Jon Cooper en zijn mannen hebben op dit moment de wind in de zeilen, maar treffen vrijdagnacht (01.00 uur CEST) een desperate tegenstander. De Bruins verloren woensdag voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd van de Lightning. Om een herhaling te voorkomen, zullen ze een manier moeten vinden om Andrei Vasilevskiy wat meer werk te bezorgen. Het lukt Boston tot nu toe wel om Nikita Kucherov in bedwang te houden.DE HEADLINES

Wat Marc-André Fleury kan, kan Martin Jones ook. De Sharks-goalie was een vervelende sta-in-de-weg voor de Vegas Golden Knights in Game 4. De ploeggenoten van Jones gaven dit keer Fleury niet de kans uit te blinken. Marcus Sorensen gaf zijn sterke postseason een vervolg door de openingstreffer te scoren. Tomas Hertl was bij vlagen geweldig en kreeg zijn beloning in de vorm van de 3-0. Joonas Donskoi keerde terug in de line-up en hetzelfde gold voor verdediger Joakim Ryan. De Zweed maakte zijn debuut in deze play-offs en liet een solide indruk achter.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

SERIE IN EVENWICHT: 2-2

De San Jose Sharks bewezen in Game 2 al dat een grote overwinning of nederlaag in deze serie niets zegt. De Sharks kwamen toen, na de 7-0 in Game 1, sterk terug. De twee teams zullen ook geen conclusies trekken uit deze vierde wedstrijd. In de nacht van vrijdag op zaterdag (04.00 uur CEST) beginnen de Sharks en de Golden Knights gewoon weer op 0-0 aan Game 5. Het is wel interessant om de situatie rond Joe Thornton te volgen. De kans is groot dat we Jumbo in deze serie nog in actie gaan zien.

Coverfoto: Thearon W. Henderson/Getty Images

Ook leuk om te lezen