Herhaling van finale 2010 in halve finale Sotsji

Door

Ice Hockey - Winter Olympics Day 12 - Canada v Latvia

Canada heeft met hangen en wurgen de halve finale op de Olympische Winterspelen gehaald. Tegen Letland werd een uiterst moeizame zege behaald. Opnieuw was een goalie voor Letland de grote uitblinker. Kristers Gudlevskis redde 55 schoten, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg alsnog het schip in ging. Canada maakt zich op voor een herhaling van de Olympische finale van 2010, in de halve finale stuit de Olympisch kampioen op Team USA.

Canada – Letland

Patrick Sharp opende in periode 1 de score en toen leek er al niets meer aan de hand. Toen Lauris Darzins uit een breakaway zomaar gelijk mocht maken moesten de Canadezen toch weer werken voor een voorsprong. Sidney Crosby miste de puck voor open doel en een Letse verdediger haalde later de puck met zijn hand (GIF’je) uit het doel. Het werd niet gezien en dus kwam er geen straf, maar de voorsprong kwam er uiteindelijk wel. Shea Weber verschalkte Gudlevskis met een powerplay goal voor een verdiende 2-1 zege. De Canadezen zullen echter uit een ander vaatje moeten tappen, als zij de Olympische finale willen bereiken.

hand

 

 

 

 

 

 

 

 

USA – Tsjechië

Team USA had het een stuk minder lastig met Tsjechië. De equipe van Dan Bylsma nam al in de eerste periode een 3-1 voorsprong. Zach Parise en Phil Kessel breidden die voorsprong uit naar 5-1, alvorens Ales Hemsky met zijn tweede van de wedstrijd de eindstand op 5-2 bepaalde. In de halve finale zullen de Amerikanen revanche willen nemen voor de met 3-2 verloren finale van 2010 in Vancouver, toen Sidney Crosby in overtime voor de winnende treffer tekende.

De halve finales, vrijdag:
13:00 Zweden – Finland
18:00 Canada – Team USA

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen