NHL Recap: New York Rangers weten weer wat winnen is

usa-today-7480509.0 (1)

Na de vele wedstrijden van de afgelopen dagen stond er deze nacht maar één wedstrijd op het programma. New York Rangers ontvingen de Sharks uit San Jose in eigen stadion. New York (3-2-1) hoopte zich te herpakken na drie nederlagen op een rij. San Jose (4-1-0) verloor zaterdag – na vier overwinningen – hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor New York was het al de zevende wedstrijd in dit prille seizoen.

New York Rangers – San Jose Sharks

Martin Jones (SJS) was twijfelachtig, maar geraakte uiteindelijk speelklaar. Bij New York mocht de Fin Antti Raanta zijn debuut maken, Henrik Lundqvist kreeg een dagje rust. Goed starten aan de wedstrijd is een kwaliteit van de Rangers, in vijf van de voorbije zes wedstrijden wisten ze als eerste te scoren. Hun statistieken in de eerste periodes liegen er dan ook niet om: 9 doelpunten gescoord en slechts 2 tegen.

Ook in deze wedstrijd waren ze de betere ploeg in de eerste periode (SOG 13-9). De Sharks waren weliswaar baas in de eerste minuten, maar veel dreiging kwam daar niet uit voort. New York Rangers herstelde het evenwicht en het was Marc Staal die met zijn eerste van het seizoen de Rangers op voorsprong bracht. New York bleef baas in de resterende minuten, maar gescoord werd er niet meer in de eerste periode.

New York Rangers waren ook de betere ploeg in de tweede periode. Ze gaven amper kansen weg (SOG 10-4), terwijl er toch wel mogelijkheden waren voor de Sharks. In het begin van de periode kregen de Rangers twee penalties tegen zich voor tripping. Een uitgelezen kans voor de Sharks om wat druk te zetten, maar daar slaagden ze amper in. De PK van New York was indrukwekkend en hadden zelf kansen om shorthanded te scoren, maar Martin Jones stond alert te keepen. Rond de tiende minuut in de tweede periode moest San Jose dan naar de PK na een tripping fout van DeMelo. En dat foutje werd meteen afgestraft door Zuccarello. Met een wrist shot bracht hij de Rangers op een 2-0 voorsprong. New York bleef de betere ploeg door amper kansen weg te geven en zelf af en toe eens te prikken. De stand bleef echter 2-0 en met deze stand gingen we de laatste periode in.

In de derde periode kregen we hetzelfde beeld te zien, al hadden de Sharks nu wel meer kansen (9-5), maar Raanta beleefde een droomdebuut. Hij liet zich opmerken met enkele heerlijke saves en hij was meteen goed op weg naar een eerste shutout!

De Rangers hadden dus maar vijf kansen in de derde periode, maar met deze vijf kansen sprongen ze wel efficiënt om. In het begin van de periode kon Fast na een heerlijke pass van Kreider de 0-3 scoren. Het was Yandle die slim de puck kon veroveren en Kreider zag meteen waar de ruimte lag. Fast had wat geluk in de afwerking, maar dat zal hem een worst wezen.

Diep in de derde periode kon Stalberg er nog 0-4 van maken. De New York Rangers winnen zo dik verdiend van de San Jose Sharks en weten zo na drie nederlagen terug wat winnen is. Voor San Jose is het, na de verliespartij tegen de Islanders, de tweede nederlaag op rij. Opnieuw een nederlaag in New York. Donderdag kunnen de Sharks (4-2-0) zich herpakken in een thuiswedstrijd tegen de LA Kings (2-3-0). Voor de New York Rangers (4-2-1) staat er dan een thuiswedstrijd gepland tegen de Arizona Coyotes (3-2-0).