Hunter verlaat Capitals

Door

De Washington Capitals kunnen opnieuw gaan zoeken naar een coach. Maandag, twee dagen na de eliminatie uit de play-offs, heeft general manager George McPhee bekend gemaakt dat Dale Hunter niet terug zal keren achter de spelersbank.

Familiebedrijf

Hunter, die zelf ook als speler voor de Capitals actief is geweest, tekende op 28 november een eenjarig contract als coach en verving hiermee de eerder ontslagen Bruce Boudreau.
De hoofdreden voor Hunter om te stoppen met coachen is zijn familie. Velen verwachten dat Hunter weer actief zal zijn als hoofdcoach of assistent-coach bij de London Knights, dat hij samen met zijn broer in 2000 kocht. Zijn zoon is als assistent-coach actief bij de Knights en werkt zijn 76-jarige vader nog steeds als scout.

Speelstijl

Veel spelers betreuren het vertrek van Hunter. Zijn speelstijl, waarin veel verantwoordelijker met de puck wordt omgegaan, heeft veel geholpen in de play-offs. De Capitals waren onder Hunter een fysieker team met een harde forecheck en solide in verdedigend opzicht. In de play-offs werden 13 van de 14 wedstrijden dan ook door één goal beslist.

Of de speelstijl onder een nieuwe coach hetzelfde blijft, valt nog te bezien. Wel zijn spelers als Nicklas Backstrom en Brooks Laich van mening dat de impact van Hunter nog lang blijft hangen. Volgens verschillende spelers is het een hechter team geworden en kunnen ze meer op elkaar bouwen en van elkaar verwachten.

Andere redenen?

General manager McPhee zag het vertrek van Hunter niet aankomen maar in bepaalde cirkels deed het gerucht tijdens de play-offs zijn ronde dat de relatie tussen Hunter en de Capitals niet een heel lange zou worden. Reden hiervoor zou de verminderde ijstijd van Ovechkin zijn. Om diezelfde reden zou Boudreau uiteindelijk ook zijn baan zijn kwijtgeraakt. McPhee laat zijn sterspeler niet op de bank zitten. Dit is waarschijnlijk niet het geval, maar de zoektocht naar een nieuwe coach gaat voort.

Ook leuk om te lezen