MLS Recap (9): Cooper en Henry nekken Colorado, Kansas wint

New York Red Bulls – Colorado Rapids, 4-1

De New York Red Bulls behaalden een belangrijke overwinning op de Colorado Rapids. Al na zes minuten zat de thuisploeg op rozen, want via goals van Thierry Henry en Kenny Cooper stond de 2-0 al op het bord. Het aanvalsduo scoorde in het slot van de wedstrijd allebei nog een keer. Omar Cummings maakte tussendoor de 3-1 nog voor Colorado.

Coach Hans Backe had op het Red Bull-middenveld een plek vrijgehouden voor Rafael Marquez. De oud-voetballer van Barcelona speelde de eerste twee wedstrijden van dit seizoen in de MLS nog niet. Voorin speelde Kenny Cooper ditmaal vanaf het beginsignaal, met vanuit zijn rug Thierry Henry.

Het was de Fransman die de score opende. Hij wist een foute terugspeelbal van LeBauex te onderscheppen en bleef voor doelman Matt Pickens uitermate rustig. Nog geen drie minuten later was Henry de voorbereider. Met een mooie steekpass zette hij Kenny Cooper vrij voor de keeper. De spits voerde zijn actie lang door, maar scoorde uit een hele moeilijke hoek toch.

In het restant van de wedstrijd bepaalde New York het tempo. Van Colorado had het, behalve een vrije trap van Cascio, niets te vrezen. Na een lange bal van achteruit ontsnapte Henry aan de aandacht van de Colorado-defensie waarna hij met een lenige actie de 3-0 maakte. Omar Cummings scoorde met een mooie lob nog de 3-1, maar met een intikker zorgde Cooper weer voor een marge van drie. In de slotminuut kreeg Henry zijn makkelijkste kans, maar de slappe schuiver zorgde niet voor een vijfde treffer.

Sporting Kansas City – FC Dallas, 2-1

Sporting Kansas City is er in geslaagd om de drie punten in eigen zak te steken. Thuis was de ploeg met 2-1 te sterk voor FC Dallas. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers nog op voorsprong via Villar, maar vlak voor rust trok Aurélien Collin de stand gelijk. Twee minuten voor het einde bracht Kei Kamara met zijn treffer het publiek nog in extase.

In een wedstrijd vol slordigheden was het Ricardo Villar die zich als eerste in positieve zin kon onderscheiden. Zijn fraaie vrije trap liet keeper Jimmy Nielsen kansloos. Vlak voor rust deed Collin zich spreken namens Sporting. De verdediger kopte een vrije trap van Graham Zusi binnen. Het was niet alleen de gelijkmaker, het was ook de zevenhonderdste goal in de geschiedenis van Kansas City.

Vlak na die historische treffer kreeg Kamara de kans om de 2-1 te maken. Hij schoot zijn penalty echter te slap in en doelman Hartman tikte de bal uit de hoek. In de slotfase kroonde Kamara zich alsnog tot matchwinner. De spits gleed bal in het doel na goed doorzetten van Myers.