Chiefs sturen Haley de laan uit

Door

 

Nadat de Miami Dolphins zich eerder al ontdeden van Tony Sparano was het nu de beurt aan de Kansas City Chiefs. Derdejaars coach Todd Haley is door general manager Scott Pioli per direct ontslagen. Defensive Coordinator Romeo Crennel is benoemd tot interim hoofdcoach.

De Chiefs verloren dit weekend kansloos van de New York Jets en dat bleek de druppel te zijn. Het wal alweer de achtste nederlaag van het seizoen voor Kansas City, dat vorig jaar nog de AFC West had weten te winnen.

In Haley’s eerste seizoen in 2009, verloren de Chiefs maar liefst twaalf wedstrijden, maar in 2010 wist hij dat knap om te draaien. Haley smeedde de beste rushing aanval in de NFL. Jamaal Charles en Thomas Jones waren samen gemiddeld goed voor 164.2 yards per wedstrijd.

Maar dit seizoen kon Haley niet lang genieten van Charles, die in week 2 met een knieblessure uitviel en sindsdien niet meer in actie kwam. Sowieso heeft Haley dit seizoen pech gehad met blessureleed. Naast Charles misten ook Tony Moeaki, Eric Berry en Matt Cassell grote delen van het seizoen. Tel daarbij de vormcrisis van receiver Dwayne Bowe op – die vorig jaar vijftien touchdowns scoorde en dit seizoen tot op heden pas vier – en

Ondanks een slecht begin va het seizoen – de eerste drie wedstrijden werden verloren – wist Haley met zijn Chiefs zich toch nog even te melden in de AFC West titelstrijd. Na de drie nederlagen volgde vier overwinningen, en Haley leek het recept te hebben gevonden om ondanks al die blessures toch nog mee te kunnen dingen voor zijn tweede playoff plek in drie jaar tijd.

Het mocht echter niet zo zijn. Na een 31-3 nederlaag tegen het tot op dat moment winloze Miami gingen de kopjes in Kansas City weer omlaag, en weer werd er een negatieve reeks neergezet van vier nederlagen. Er werd daarna alleen nog gewonnen van de Bears, die die wedstrijd werkelijk waar alles op alles zetten om niet te winnen. De nederlaag tegen de Jets was ingecalculeerd, maar werd toch niet geaccepteerd door de directie. Het betekend het einde van Todd Haley bij de Kansas City Chiefs.

Ook leuk om te lezen