Smith krijgt contractverlening van Bears

Door

Hoewel zijn verbintenis nog een seizoen doorliep, heeft coach Lovie Smith een tweejarige contractverlenging gekregen van de Chicago Bears. De Texaan ligt nu, tegen een salaris van dik vijf miljoen dollar op jaarbasis, tot 2013 vast.

,,Natuurlijk geeft deze verlenging me een fantastisch gevoel,” sprak Smith, die in Chicago zijn achtste seizoen als hoofdcoach zal ingaan, op de NFL combine in Indianapolis.

Lovie Smith was defensive coordinator van de St. Louis Rams toen hij in 2004 Dick Jauron opvolgde als hoofdcoach van de Bears. Nadat hij Chicago in het 2005 seizoen naar de Super Bowl leidde, werd hij van een der slechtst betaalde plotsklaps een van de best verdienende coaches in de NFL.

Niet geheel toevallig loopt Smith’s nieuwe verbintenis af in 2013, tegelijk met het huidige contract van general manager Jerry Angelo.

Smith is, qua winst-verlies record (63-49), een van de succesvolste coaches in de NFL (3-3 in de playoffs). Met die 66 zeges is hij op George Halas en Mike Ditka na de ‘winniest’ coach in de geschiedenis van de Chicago Bears.

Afgelopen seizoen leidde Smith de Bears met een 12-5 record naar zijn derde NFC North titel. Wat volgde was een teleurstellende nederlaag tegen rivaal Green Bay Packers in de NFC titelstrijd.

,,We verloren van een betere ploeg,” sprak Smith vrijdagmiddag. ,,We realiseren ons terdege dat we bij de Super Bowl kampioen in de divisie zitten, en we kijken tegen ze op.”

De Bears zoeken deze zomer talloze versterkingen: een wide receiver, versterking(en) in de offensive line, een defensive tackle, en een safety – om maar eens wat te noemen.

Op de draft wenste Smith echter niet vooruit te lopen. Maar over free agency, waarin de Bears zich vorig off season nogal lieten gelden, wilde hij wel een tipje oplichten.

,,Er zit een goede free agency klas een te komen…”

Foto: chitownlowdown.com

Ook leuk om te lezen