Penguins versterken zich met oude bekende

Door

Zoals eerder al door ons bericht, kampen de Pittsburgh Penguins momenteel met een waslijst aan blessures. Vooral de aanvallende linie is danig verzwakt met blessures voor Sidney Crosby, Evgeni Malkin en Chris Kunitz, maar nu worden ook enkele verdedigers getroffen door uiteenlopende kwalen.

Zo heeft Paul Martin al een aantal wedstrijden gemist vanwege een blessure aan zijn torso en in de laatste wedstrijd tegen de San Jose Sharks viel Brooks Orpin uit met een gebroken vinger. De verwachting is dat hij zeker zes weken aan de kant zal zitten.

Dat de ploeg van general manager Ray Shero zich voor het verstrijken van de trade deadline dus nog wenst te versterken, mag niet als een verrassing komen.

De afgelopen week wisten de Penguins al left winger James Neal en defenseman Matt Niskanen via een trade met de Dallas Stars aan te trekken en vrijdag volgde een nieuwe aanwinst. De ervaren right winger Alexei Kovalev komt namelijk over van de Ottawa Senators om de aanval te versterken.

De 38-jarige Kovalev is geen onbekende in Pittsburgh, want hij speelde er al enkele seizoenen tussen 1998 en 2003. De Rus was in deze periode van grote waarde voor de ploeg vanwege zijn goals en assists en hij heeft het naar eigen zeggen toen ook goed naar zijn zin gehad. Van beide kanten wordt dan ook uitgekeken naar de nieuwe samenwerking.

Kovalev maakte tot op dit moment een mindere periode in zijn carriere door. Voor de laag geklasseerde Ottawa Senators kwam hij dit seizoen tot veertien goals en dertien assists en dit zijn cijfers waarmee hij gezien zijn verleden niet tevreden kan zijn. Bij Pittsburgh krijgt u nu dus in ieder geval de kans om zich hiervoor te revancheren.

Shero bevestigde donderdag ook dat er nog ruimte is binnen het salarisplafond en dat de club nog niets klaar is met de zoektocht naar versterkingen.

Hij liet daarbij echter ook weten dat het dan waarschijnlijk wel gaat om aanvallende versterkingen, aangezien er niet genoeg middelen zijn om een geschikte verdediger aan te trekken.

De Penguins hebben tot komende maandag voor het aantrekken van nieuwe mensen, want dan verstrijkt de trade deadline.

Foto: admin.ruefrontenac.com

Ook leuk om te lezen