Powerplay helpt Ducks langs Red Wings

Detroit Red Wings v Anaheim Ducks - Game One

De Anaheim Ducks hebben in de NHL Play-offs een 1-0 voorsprong genomen dankzij een 1-3 zege in eigen huis. Teemu Selanne maakte de winnende treffer in een door special teams gedomineerde wedstrijd.

Jordin Tootoo kreeg na 10 minuten spelen de eerste straf van de wedstrijd aan zijn broek, maar mocht na 4 seconden alweer van de bank komen na de goal van Nick Bonino. Bonino won eerst de face-off, passte terug op Cam Fowler en tikte het schot van Fowler aan voor de 0-1.

Lang konden de Ducks echter niet genieten van die voorsprong, want met nog ruim vier minuten te spelen in de eerste periode ontstond er een 5 tegen 3 situatie in het voordeel van de Red Wings. Enkele seconden na afloop van de penalty van Ryan Getzlaf schoot Jakub Kindl de puck naar het doel. Hij raakte echter Dan Cleary en daardoor was doelman Hiller kansloos: 1-1.

De tweede periode verliep doelpuntloos maar in de derde periode was het weer raak tijdens de powerplay. Met Kindl op de bank vond Ben Lovejoy Teemu Selanne, die Jimmy Howard met een schot versloeg. De 42-jarige Fin maakte daarmee zijn 42ste doelpunt in de NHL Play-offs.

De Red Wings gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar konden die in de resterende tijd niet vinden. Met Howard van het ijs wist Francois Beauchemin zelfs nog voor 1-3 te zorgen en de 1-0 voorsprong voor de Ducks in de serie veilig te stellen.