Lightning pakken eerste wedstrijd

De Tampa Bay Lightning zijn de finale van de Eastern Conference tegen de Boston Bruins uitstekend begonnen. In Boston wonnen de mannen van coach Guy Boucher met 2-5 en daarmee nemen ze dus een 1-0 voorsprong in de series.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan deze wedstrijd een lange rustpauze gehad, want zowel de Bruins als de Lightning wonnen hun halve finales betrekkelijk eenvoudig met 4-0 en hadden daarom respectievelijk al zeven en negen dagen niet meer gespeeld. Het was dus maar de vraag hoe beide teams hiermee om zouden gaan.

Deze vraag werd zaterdagavond beantwoord en het waren de bezoekers die het best uit de kleedkamer kwamen. Zij beslisten de wedstrijd in de TD Garden feitelijk in vijfentachtig seconden, want na ruim elf minuten in de eerste periode scoorde Sean Bergenheim de openingstreffer en een kleine anderhalve minuut later zorgde Teddy Purcell alweer voor de 0-3. Tussendoor had Brett Clark via zijn backhand namelijk al voor de 0-2 getekend.

Tyler Sequin verkleinde vier minuten voor de eerste onderbreking de achterstand nog wel, maar dichterbij kwam Boston niet meer, want na een doelpuntloze tweede periode liep Tampa Bay in het derde bedrijf uit naar 1-5 via goals van Marc-Andre Bergeron en Simon Gagne.

Eén minuut voor het einde van de wedstrijd mocht Johnny Boychuk nog iets terugdoen voor de thuisploeg, maar zijn doelpunt was slechts voor de statistieken.

Net als in de eerste wedstrijd tegen de Canadiens in de eerste ronde van de play-offs leed Boston te veel puckverlies en daaruit scoorde Tampa Bay verschillende goals: „In feite gaven wij ze de drie eerste drie goals,” aldus Boston-verdediger Tomas Kaberle. „We weten dat we thuis beter kunnen en dat moeten we de volgende wedstrijd laten zien.”

Boucher kent voorlopig nog geen euforische gevoelens na deze achtste overwinning op rij in de play-offs: „Boston is een zeer sterk team, ze zullen de volgende wedstrijd zeker beter voor de dag komen. En in de eerste ronde kwamen ze terug na een 2-0 achterstand. Dit is slechts één wedstrijd, we hebben nog niets bereikt.”