Capitals winnen na grote inhaalrace

Na een uitstekende seizoenstart waarin de eerste acht wedstrijden allemaal werden gewonnen, leken de Washington Capitals even de weg kwijt te zijn. De twee wedstrijden daarop tegen de Edmonton Oilers en de Vancouver Canucks gingen namelijk allebei verloren. Afgelopen dinsdag leek het er in de elfde wedstrijd, thuis tegen de Anaheim Ducks, ook lang op dat de Capitals zonder punten van het ijs zouden stappen. Een late inhaalslag zorgde echter toch nog voor blije gezichten in Washington.

De Ducks begonnen goed aan de wedstrijd tegen een van de grote favorieten voor het winnen van de Stanley Cup dit jaar. Na de eerste periode leidde het team van coach Randy Carlyle in Washington namelijk met 0-2 dankzij goals van Saku Koivu en good-old Teemu Selanne.

De 41-jarige Selanne, dinsdagavond ook nog goed voor twee assists, zorgde er halverwege het tweede bedrijf zelfs voor dat zijn ploeg nog meer vertrouwen kreeg in een goede afloop door ook nog eens de 0-3 tegen de touwen te schieten. Maar nog in deze zelfde periode kwamen de Capitals toch weer terug in de wedstrijd. Via doelpunten van Joel Ward en Dennis Wideman werd de achterstand namelijk teruggebracht tot één goal.

Halverwege de laatste reguliere periode leek Corey Perry met zijn vijfde goal van het seizoen het duel te beslissen, maar de Ducks hadden geen rekening gehouden met de veerkracht van de ploeg van coach Bruce Boudreau.

„Uiteindelijk hebben we de achterstand niet te groot laten worden,” aldus Boudreau. „Toen Anaheim hun vierde doelpunt scoorde, dacht ik dat het voorbij was. Het is echter maar weer eens duidelijk geworden dat dit team nooit op zal geven.”

Ruim twee minuten na de 2-4 bracht Troy Brouwer via een slapshot de achterstand terug tot 3-4 en hierna volgde een zeer spannende slotfase. De Ducks hielden nog lang stand, maar een kleine minuut voor het einde van de wedstrijd moest goalie Jonas Hiller zich toch gewonnen geven op een rebound van Nicklas Backstrom.

De beslissing van deze wedstrijd liet niet lang op zich wachten in de verlenging. Al na ruim twee minuten was het namelijk wederom Backstrom die met een wristshot de goalie van de Ducks passeerde en zo de losing streak van zijn team wist te beëindigen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Washington Capitals en de Anaheim Ducks: