NHL Play of the Week: Rookies direct waardevol

Door

PicsArt_1446732774539

Dit seizoen vallen tot op heden de rookies erg op. Naast Connor McDavid en Jack Eichel zijn er veel jonge spelers van grote waarde voor hun club. Daarom in deze editie van NHL Play of the Week extra veel aandacht voor mooie acties van de jongelingen. Maar natuurlijk is er ook weer de save van de week en een mooie wending in Winnipeg.

Jared McCann
McCann speelt bij de Canucks op de vierde aanvalslinie. Iets wat fans niet begrijpen, omdat hij laat zien over de echte goal scorers touch te beschikken. Want met die weinige speeltijd en Brandon Prust en Derek Dorsett als linemates is McCann topscorer bij de Canucks. Dit was zijn mooiste goal tot nu toe.

Sam Bennett
Er is nog een rookie in de Pacific Division die laat zien uit het goede hout gesneden te zijn. De Flames zijn, na een verrassend goed seizoen, erg matig aan dit jaar begonnen. Maar als je over deze individuele klasse in je team beschikt, zal het tij een keer moeten keren.

Sam Bennett maakte vorig jaar grote indruk door in te stromen tijdens de play-offs en direct van grote waarde te zijn. Geen eenvoudige opgave tijdens de moeilijkste periode van het jaar. Deze week liet hij even zien waarom hij in de NHL thuis hoort.

Dylan Larkin
Vaak is een jonge spelers té gretig, heeft geen geduld, geen overzicht en schiet elke keer zodra de puck op de stick ligt. Zo niet Dylan Larkin. Hij is de eerste tiener sinds 24 jaar die het roster van de Red Wings haalt. En niet voor niks. Kijk maar….

Greatest hit
Ook de hardste knaller van de week komt van een rookie. Virtanen scoorde dinsdagochtend pas zijn eerste goal, maar maakte al eerder indruk. Ik denk dat de afdruk van Virtanen nog in de zij van Nichushkin staat.

Virtanen gaat solo
Naast de bijdrage aan de Greatest Hit mag ook de eerste goal van Jake Virtanen niet ontbreken.
Hij pakt de puck op in de neutral zone en gaat rechtstreeks op zijn doel af. Laat je eerste goal dan meteen maar een mooie individuele actie zijn.

Gemeenste streek van de week
De twee rookies in Vancouver hadden een zenuwslopende week. Wedstrijd negen lonkte en dat is veelal de grens waarop teams besluiten om de spelers in de NHL te houden of terug te sturen naar hun junior team. Willie Desjardin en de teamgenoten hadden een bijzondere manier om te vertellen dat ze ook na het negende potje in Vancouver zouden blijven.

Na een tiental videoclips van fouten van McCann en Virtanen en een preek te hebben gegeven, loopt Desjardin de deur uit. Totdat Bo Horvat het verlossende woord geeft. “Welcome to the team, boys!”

Mooiste mijlpaal
Dat je wordt weggedaan door de ploeg waar je een Stanley Cup wint. En dan vervolgens je 300e punt ophaalt in de wedstrijd tegen diezelfde oude ploeg. En die wedstrijd een hattrick laat noteren. Dames en heren: Tyler Seguin!

Hij is daarmee de eerste speler uit de draft van 2010 die de 300 punten haalt.

Save van de week
Het is tot op heden niet het jaar van Anze Kopitar…. Dit is save of the year-materiaal.

Save van de week 2
Dit week is er niet één geweldige save, maar hebben we er weer twee. Ik kan niet kiezen. En doordat deze save van de briljante Roberto Luongo is, moet ik hem wel opnemen in de NHL Play of the Week.

Het mocht niet baten, want Corey Perry scoorde met 5 seconde te spelen alsnog de gelijkmaker.

Van strafbank naar scoresheet
In een wedstrijd met een 2-2 stand en nog vier minuten te spelen moet je geen penalty krijgen. Coach Maurice was dan ook niet blij met Alexander Burmistrov. Dat veranderde echter met nog twee minuten te spelen. Toen deed Burmistrov het volgende:

De reactie van Paul Maurice na de wedstrijd is veelzeggend.

Ook leuk om te lezen