Islanders en Canadiens brengen serie in evenwicht

Door

New York Islanders v Pittsburgh Penguins

De New York Islanders hebben met een knappe 4-3 overwinning in Pittsburgh de stand in hun serie met de Pittsburgh Penguins gelijk getrokken. De Montreal Canadiens deden hetzelfde, in eigen huis waren zij met 1-3 te sterk voor de Ottawa Senators.

Hardlopers zijn doodlopers

Toch zag het er voor de Islanders niet de gehele wedstrijd koek en ei uit. De Penguins openden hun duel stormachtig en stonden al na 43 seconden op een 0-1 voorsprong dankzij een frommelgoal van Evgeni Malkin. Sidney Crosby, die voor het eerst sinds zijn kaakbreuk op 30 maart tegen de Islanders weer mee kon doen, vergrootte die marge niet veel later naar 0-2. Op de powerplay kon hij op de doellijn intikken. De Islanders bleven in de wedstrijd door een treffer van Matt Moulson, moesten nog geen twintig seconden later alweer toezien hoe opnieuw Crosby namens de Penguins de marge van twee doelpunten weer in ere herstelden.

De wedstrijd was toen nog geen acht minuten oud, maar de Penguins hadden daarmee het beste van deze wedstrijd wel gespeeld. Verdedigend gaven zij teveel kansen weg en dat resulteerde in 42 schoten gedurende de hele wedstrijd. Dit kostte de Penguins ook het hoofd, temeer daar de Penguins zelf te weinig creëerden. Colin McDonald en Matt Martin brachten beide ploegen in de tweede periode op gelijke hoogte, waarna Kyle Okposo in de derde periode zijn goede wedstrijd beloonde met het winnende doelpunt.

Canadiens nemen wraak

Een dag na de 4-2 nederlaag in eigen huis namen de Montreal Canadiens revanche tegen de Ottawa Senators. De Senators moesten Eric Gryba missen, de verdediger werd na zijn hit tegen Lars Eller een dag eerder voor twee wedstrijden geschorst.

Alle doelpunten vielen in de tweede periode. De Canadiens namen binnen een minuut speeltijd een 0-2 voorsprong via White en Gallagher en hoefden deze voorsprong in het restant van de wedstrijd enkel te verdedigen. Milan Michalek bracht de Senators met een tip-in nog wel dichterbij, maar het doelpunt laat in de tweede periode van Michael Ryder gaf de Canadiens de zekerheid die het zocht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen