Senators naar volgende ronde na ruime zege

Door

Ottawa Senators v Montreal Canadiens - Game Five

De Ottawa Senators hebben met een 6-1 zege bij de Montreal Canadiens de serie met 4-1 in hun voordeel beslecht. Een mogelijke tegenstander daarin zijn de Pittsburgh Penguins, zij zijn na hun 0-4 zege in eigen huis tegen de New York Islanders dichtbij (3-2) de volgende ronde.

Special teams

De serie stond na de hit van Eric Gryba tegen Lars Eller in brand met vele tijdstraffen en dus vele optredens van de special teams. In de vijfde en laatste wedstrijd werd vroeg in de wedstrijd het verschil gemaakt met twee 5 tegen 5 doelpunten. Zach Smith opende de score, waarna Cory Conacher van dichtbij 2-0 kon maken. PK Subban deed op de powerplay nog iets terug in de eerste periode, maar dichterbij dan die 2-1 kwamen de Canadiens nooit.

Een periode later werd de achterstand na een shorthanded goal alleen maar groter. Erik Condra raakte met zijn schot de op het ijs liggende Kyle Turris, waarna de puck in het doel verdween. In de derde periode voegden de Senators via Daniel Alfredsson, Cory Conacher en Erik Condra nog drie doelpunten in de powerplay toe aan de eindstand.

Vokoun shutout

Tomas Vokoun was de verrassende startende doelman voor de Pittsburgh Penguins in de vijfde wedstrijd tegen de New York Islanders. Coach Dan Bylsma had daarnaast Jussi Jokinen en Tanner Glass uit de lineup gehouden en dat wierp zijn vruchten af. In een stormachtige eerste periode van de New York Islanders hield Vokoun zijn doel schoon, waarna Tyler Kennedy in de breakaway de score opende in de tweede periode. Kennedy was de vervanger van Glass en speelde pas zijn eerste wedstrijd in deze serie.

Douglas Murray vergrootte de marge al gauw naar 2 doelpunten met een schot dat Evgeni Nabokov nog wel aanraakte, maar via hem in het net verdween. Niet heel veel later werd het zelfs 0-3, toen Sidney Crosby tussen twee verdedigers door op Nabokov af ging en de wedstrijd definitief besliste. Een powerplay goal van Kris Letang bepaalde de eindstand op 0-4, waarmee de serie een 3-2 tussenstand in het voordeel van de Penguins kent.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen