Blackhawks winnen ruim en stoten door naar laatste 8

Door

Minnesota Wild v Chicago Blackhawks - Game Five

De Chicago Blackhawks hebben de serie tegen de Minnesota Wild met een 1-5 zege in hun voordeel beslecht. Marian Hossa was met twee doelpunten belangrijk voor zijn ploeg. Wie in de volgende ronde de tegenstander wordt van de Blackhawks, is nog niet bekend.

De Wild wist van tevoren dat eliminatie dichtbij is en de ploeg begon dan ook sterk aan de wedstrijd. Goalie Corey Crawford zag in de beginfase van het duel al gauw 10 schoten, maar de doelman stopte ze allemaal. Collega Josh Harding kon dat niet direct zeggen. De doelman moest na een kwartier spelen toestaan hoe het schot van Marian Hossa doeltreffend werd.

In de tweede periode namen de Blackhawks definitief afstand van de Wild in deze wedstrijd. Marcus Kruger en Marian Hossa maakten er binnen zeven minuten 0-3 van, waarna Wild-coach Mike Yeo zijn doelman naar de kant haalde en de kans gaf aan rookie Darcy Kuemper. Torrey Mitchell deed nog wel even wat terug voor de Wild, maar 35 seconden later had Andrew Shaw er alweer 1-4 van gemaakt.

Het slotakkoord was in de derde periode voor Patrick Sharp op de powerplay, waarmee de Blackhawks hun serie winnend af weten te sluiten. Sinds het winnen van de Stanley Cup in 2010 waren de Blackhawks hier niet meer in geslaagd. In de volgende ronde treft het de San Jose Sharks of de Detroit Red Wings. Als de Red Wings hun serie tegen de Anaheim Ducks weten te winnen, dan treffen de Red Wings in de tweede ronde de Blackhawks. Als de Ducks winnen, dan treffen de San Jose Sharks de Blackhawks op basis van hun seed in de play-offs. Op dit moment staat het 3-2 in het voordeel van de Ducks in die serie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen