Dallas Stars slachten Calgary Flames

Dallas Stars v Calgary Flames

De Dallas Stars hebben de Calgary Flames op een flinke nederlaag getrakteerd. In Calgary werd het liefst 3-7 voor Dallas. Tyler Seguin en Jamie Denn waren de absolute uitblinkers.

Na de eerste periode was er voor Calgary nog niet zoveel aan de hand. De Stars eindigden weliswaar met een 0-1 voorsprong, maar dat leek geen onoverkomelijke achterstand. De goal werd gemaakt door Stephane Robidas met o.a. een assist voor Jamie Benn. Het zou voor Benn niet zijn laatste assist van de wedstrijd blijken.

De tweede periode verliep catastrofaal voor de Flames. In tien minuten scoorde Dallas liefst vier keer. Tyler Seguin scoorde twee keer, Jamie Benn scoorde één keer en gaf twee assists en ook Ryan Garbutt scoorde voor Dallas. Matt Stajan maakte het voor de Flames iets dragelijker door de ontketende Stars een tegengoal te bezorgen.

De derde periode was nog maar net dertig seconden bezig of Tyler Seguin kon zijn hattrick maken. Opnieuw was het Jamie Benn die een assist achter zijn naam kreeg. David Jones en Matt Stajan leken voor een kleine opleving van Calgary te zorgen door met nog acht minuten te gaan 3-6 te maken, maar het slotakkoord was voor Tyler Seguin en Jamie Benn. Dankzij de vijfde (!) assist van Benn scoorde Seguin met zijn vierde goal van de avond de 3-7.

Met zijn prima wedstrijd lijkt Jamie Benn alsnog op weg naar de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. Benn werd niet opgeroepen voor het voorbereidingskamp van de Canadese ploeg, maar de blessure van landgenoot Steven Stamkos en een uitstekend optreden in Calgary kunnen daar wel eens verandering in brengen.

Dallas staat nu tiende in de Western Conference. Calgary staat dertiende en daarmee één na laatste.