Donald Brown leidt Colts naar zege op Titans

Indianapolis Colts v Tennessee Titans
Na de blamage tegen de St. Louis Rams afgelopen weekend leek het er gisteren lang op dat de Indianapolis Colts nog een verliespartij zouden gaan incasseren. Door een sterk optreden van Donald Brown in de tweede helft werd dit echter voorkomen en hebben de Colts (7-3) hun leidende positie in de AFC South versterkt.

CJ2K
In het eerste kwart liet voormalig NFL rushing leader Chris Johnson zien dat hij het rennen nog niet geheel verleerd is. Johnson, die in 2009 de grens van de 2.000 rushing yards passeerde (2006 yards) maakt een seizoen vol ups-en-downs mee. De wedstrijd tegen de Colts was illustratief: in het eerste kwart was CJ2K goed voor 70 yards en twee touchdowns. Gedurende de rest van de wedstrijd verdween hij echter: in de drie kwarten die volgden kwam Johnson tot slechts zestien yards.

Achterstand
Johnson had voor zijn verdwijntruc de Titans (4-6) wel op een 14-0 voorsprong gezet, en na twee field goals van Colts kicker Adam Vinatieri en een van Rob Bironas voor de Titans keken de bezoekers voor de derde keer in even zoveel weken tegen een achterstand bij rust aan: 17-6.

Brown
In de tweede helft was het echter een ander verhaal. Coach Chuck Pagano besloot eindelijk de met zijn vorm worstelende Trent Richardson te wisselen. De ex-Brown werd vervangen door Donald Brown. Hij greep deze kans met beide handen aan en bracht zijn ploeg samen met quarterback Andrew Luck terug in de wedstrijd. Eerst was het Brown die met een touchdown run van 6 yards zijn ploeg tot op 4 punten achterstand bracht. Daarna was het aan Luck die met een rush naar de endzone zijn ploeg voor het eerst op voorsprong zette.

Victorie
Beide teams scoorden nog twee field goals toen Brown met nog een touchdown zijn ploeg diep in het vierde kwart naar een veilige marge bracht: 20-30. Ryan Fitzpatrick deed met een touchdown pass nog wel wat terug namens de Titans, maar verder zou de thuisploeg niet komen: 27-30.

Door de zege op hun divisierivaal hebben de Colts de touwtjes in de AFC South stevig in handen en lijkt een plek in de playoffs bijna zeker.