NHL play-offs: Penguins houden stand tegen Capitals

Pittsburgh Penguins heeft een belangrijke 3-2 zege weten te boeken in de derde wedstrijd van de play-off serie tegen Washington Capitals. De ploeg uit Washington had gedurende de hele wedstrijd het betere van het spel, maar de effectiviteit die de Penguins vroeg ten tonele brachten was voldoende voor de zege.

Washington had een ruim schotoverwicht in elke periode. Zo ook in de eerste periode, maar daarin namen de Penguins de leiding. Patric Hornqvist opende de score door een schot van Trevor Daley van richting te veranderen. Niet veel later was het een lucky bounce via Tom Kuhnhackl die de 2-0 op het scorebord zette. De Penguins hadden op dat moment slechts drie schoten op doel gevuurd.

Ook in de tweede periode hadden de Capitals de overhand, maar dat konden zij niet in doelpunten uitdrukken. Het werd zelfs nog erger, toen Carl Hagelin na een mooie actie van Nick Bonino simpel de 3-0 binnen kon schuiven.

De laatste twintig minuten werden door Washington aangegrepen om er nog maar eens een schepje bovenop te doen en dat loonde. Alex Ovechkin scoorde na acht minuten van afstand en met nog een minuut te gaan en Holtby op de bank maakte Justin Williams 3-2. Een spannende slotminuut volgde nog, maar doelman Matt Murray (die ondanks de terugkeer van Marc-Andre Fleury mocht starten) hield stand. De goalie noteerde 47 saves in dit duel en was daarmee de man of the match.