Miracle on Ice member Bob Suter overleden

Door

bob suter

Bob Suter is op plots overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De Amerikaan is de eerste speler uit de legendarische Amerikaanse selectie, die in 1980 Olympische kampioen werd in Lake Placid, die is overleden. De vader van Minnesota Wild-verdediger Ryan Suter werd slechts 57 jaar.

Suter werd door de hartaanval getroffen in de ijshal Capitol Ice Arena van de University of Wisconsin, waar hij vrijwel dagelijks te vinden was. De speler, mede verantwoordelijk voor het Miracle on Ice beheerde in de regio de club Madison Capitols AAA en bezat een winkel die ijshockey-kleding verkocht, Suter’s Gold Medal Sports.


Mike Eruzione op Twitter, aanvoerder van Team USA in 1980

De verdediger haalde zelf nooit de NHL, maar komt voort uit een grote ijshockeyfamilie. Bob behaalde als enige daarvan een gouden medaille. Zijn broer won zilver en ook zoon Ryan won een zilveren medaille. Bob was daarnaast verantwoordelijk voor de opleiding van vele ijshockeyers uit Wisconsin, waaronder bijvoorbeeld Phil Kessel en zijn eigen zoon Ryan.

Twee arrestaties inzake dood Derek Boogaard

Opvallend nieuws was er ook over de dood van Derek Boogaard. De verdediger werd in 2011 dood gevonden na het nemen van een overdosis medicijnen in combinatie met alcohol. Nu zijn er twee arrestaties gedaan door de politie inzake zijn dood. Het gaat om minor-league hockeyspeler Jordan Hart en Oscar Johnson, die toentertijd in de medische staf van het team van Hart plaats had. Het duo wordt er van verdacht de medicijnen voor Boogaard te hebben geregeld op een illegale wijze en hierover hebben gelogen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen