NHL Player Of The Week: Devan Dubnyk

Door

462665956

De Player of the Week van deze week speelt nog niet eens een maand bij zijn club. Op 15 januari werd hij namelijk van Arizona Coyotes naar de worstelende Minnesota Wild getrade. Sinds zijn aantreden werden zeven van de acht wedstrijden door de Wild gewonnen. Zo ook de laatste drie deze week gespeelde wedstrijden. Daarin had de uitverkorene van deze week een doorslaggevende rol. Twee van de drie wedstrijden hield hij zijn netje schoon. We hebben het dus over een goalie. De Player of the Week van deze week is… Devan Dubnyk.

Nomade
Je hebt van die spelers die in amper een jaar tijd meer verhuisd zijn dan menig mens in een heel leven. Over Devan Dubnyk mag dat gerust gezegd worden. Jarenlang was hij dan weer de startende dan weer de backup-goalie van de Edmonton Oilers, tot hij in januari 2014 naar Nashville Predators werd getrade. Amper twee maanden later, in maart 2014, deed Nashville hem alweer over aan Montreal Canadiens. Daar hield hij het met in totaal vier maanden twee maandjes langer vol, tot hij in juli 2014 een één-jarig contract tekende bij Arizona Coyotes. Dat contract diende hij ook niet uit, want afgelopen januari werd hij dus getrade naar Minnesota. Als hij blijft presteren zoals nu, dan zullen de Wild hem daar vast en zeker wel lang willen houden.

Weekreeks
Deze week speelden de Wild drie wedstrijden en die werden allemaal gewonnen. Op zondag moest Dubnyk nog twee goals toelaten in en tegen Vancouver, maar doordat zijn teamgenoten vier keer scoorden, won Minnesota toch. Op dinsdag hield hij thuis tegen de Chicago Blackhawks zijn net schoon en mede daardoor wonnen de Wild met 3-0. Ook afgelopen zaterdag kwam Dubnyk tot een shutout. De goal van Charlie Coyle in de eerste periode was bovendien genoeg voor Minnesota’s vijfde overwinning op rij.

Behalve dat de Minnesota Wild sinds de komst van Devan Dubnyk een geweldige reeks neerzetten, liegen de statistieken van Dubnyk zelf er ook niet om: 1.31 GAA, .948 SV% en vier shutouts, waarvan drie in zijn laatste vier wedstrijden. De zwervende Dubnyk lijkt in Minnesota dan nu eindelijk een stabiele plek te hebben gevonden waar hij optimaal kan renderen. In je eerste maand meteen de felbegeerde titel SportAm Player of the Week binnenslepen is bovendien ook niet veel spelers gegeven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen