Kane richt zich op seizoensopener

Door

De revalidatie van Chicago Blackhawks-aanvaller Patrick Kane na de operatie aan zijn pols blijkt langer te vergen dan van tevoren werd verwacht. In eerste instantie ging men namelijk uit dat hij zes tot acht weken na de operatie van 19 juli weer hersteld zou zijn, maar de right winger vertelde dinsdag dat het nog maar de vraag is of hij op 7 oktober weer in staat is om in actie te komen tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, in Stockholm tegen de Dallas Stars.

„Vanwege deze polsblessure heb ik alleen nog maar wat in m’n eentje kunnen schaatsen en dan zelfs niet eens met mijn volle uitrusting aan,” aldus Kane. „Ik kan ook nog maar één hand gebruiken maar het is belangrijk dat ik tijdens de zomer blijf schaatsen. Normaal train ik op dit moment van het jaar met wat spelers van de Buffalo Sabres, wat altijd erg leuk is, maar helaas moet ik mijn trainingen deze zomer iets anders inplannen.”

Volgens Stan Bowman, de general manager van de Blackhawks, is Kane op tijd fit voor het jaarlijkse trainingskamp van de club ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kane vertelde echter aan een radiostation dat hij nog niet klaar is voor zijn zware trainingsregime dat hem juist weer klaar moet stomen voor het trainingskamp.

„Ik heb maandag een controle gehad en alles ziet er goed uit. Dat was natuurlijk goed nieuws, maar zoals het er nu uitziet, doe ik er verstandig aan om niets te overhaasten en me te richten op de seizoensopener. Ik zit namelijk nog steeds in het gips en daarbij komt dat we nog genoeg tijd hebben voor een goede revalidatie. Natuurlijk ga ik graag mee naar het trainingskamp maar die wedstrijd op 7 oktober is nu eenmaal veel belangrijker. En daar ga ik dan ook volledig naartoe werken.”

Foto: committedindians.com

Ook leuk om te lezen