Strasburg dichtbij terugkeer Nationals

Door

De toekomst begint er steeds zonniger uit te zien voor Stephen Strasburg. De pitcher van de Washington Nationals maakte afgelopen maandag zjin vierde rehab start na zijn lange revalidatie van een Tommy John Surgery. De 23-jarige Strasburg gooide drie innings voor Class-A team Hagerstown Suns en stuurde daarin zes slagmannen van de Hickory Crawdads terug de dug-out in met een strikeout.

De échte test voor Strasburg wacht op zaterdag 27 augustus wanneer hij de heuvel betreedt voor Triple-A team Syracuse. Als dat allemaal goed verloopt hoopt Strasburg in de maand september nog een aantal starts mee te pakken voor de Nationals.

De rechtshandige werper kan dan eventueel collega Jordan Zimmerman aflossen die een limiet heeft van 160 gegooide innings. De teller van Zimmerman staat nu al op 157 innings.

Strasburg raakte op 20 augustus 2010 geblesseerd op bezoek bij de Philadelphia Phillies. Hij greep naar zijn elleboog, scans wezen later uit dat hij een Tommy John Surgery moest ondergaan.

Daarmee kwam er een abrupt einde aan zijn rookie seizoen met een 5-3 record en een 2.91 ERA in 12 starts voor de Nationals, niet te vergeten zijn spectaculaire debuut op het hoogste niveau waarin hij 14 strikeouts noteerde tegen de Pittsburgh Pirates.

Na de succesvolle operatie restte er voor Strasburg een lange én eenzame revalidatie. “Geduld opbrengen, daar heb ik al heel mijn leven moeite mee”, aldus Strasburg. Na elf maanden maakt hij zijn eerste rehab start.

Manager Davey Johnson is niet ongerust over het feit dat Strasburg de laatste vier starts, naast 18 strikeouts, veel runs tegen krijgt. “Ik kijk niet naar resultaten. Ik kijk naar zijn pitches, zijn techniek en controle. Dat ziet er goed uit.”

Strasburg is zelf ook tevreden over zijn arsenaal aan pitches. Zijn fastball klokt regelmatig weer het vertrouwde 99 mph en ook zijn off-speed pitches werken. “Ik denk dat mijn pitches vergeleken met afgelopen seizoen alleen maar beter zijn geworden. Ik moet alleen nog werken aan mijn controle”, aldus Strasburg.

Foto: media.pennlive.com

Ook leuk om te lezen