Mike Trout en Bryce Harper Rookies of the Year

Door

De twee grootste en meest gehypte talenten van de Major Leagues hebben allebei de prijs voor Rookie of the Year gewonnen. Beide spelers kwamen in juli uit voor hun league in de All-Star game.

In de American League liet Trout alle anderen ver achter zich en werd het unaniem verkozen tot de beste rookie. Harper bleef Arizona Diamondbacks pitcher Wade Miley nipt voor in de voting. Lees morgen in SportAmerika The Magazine wat zijn teamgenoot Roger Bernadina te zeggen heeft over Harper.

Trout
De center fielder van de Los Angeles Angels kreeg alle 28 first place votes. Hij leidde de Major Leagues met 129 runs en 49 steals. Verder had hij nog dertig homeruns en een OBP van .399. Dat terwijl hij in de eerste maand van het seizoen nog in de Minor Leagues speelde. Hij gaat donderdag samen met Miguel Cabrera van de Detroit Tigers uitmaken wie de American League MVP prijs wint.

Yoenis Cespedes van de Oakland Athletics werd tweede in de AL voting met negentien second place votes en zes third place votes. Texas Rangers pitcher Yu Darvish kreeg de overige negen second place votes en werd derde. Ook pitchers Wei-Yin Chen van de Baltimore Orioles en Jerrod Parker van de Oakland Athletics kregen stemmen.

Harper
Harper sloeg in 2012 22 homeruns en had een OBP van .340. De onlangs 20 jaar geworden outfielder had daarmee niet zo’n indrukwekkend seizoen als Trout, maar haalde wel de play-offs met de Washington Nationals.

Harper had zestien first place votes en acht second en third place votes. Miley had twaalf first place votes, dertien second place votes en negen third place votes. Ook Todd Frazier van de Cincinnati Reds en Wilin Rosario van de Colorado Rockies kregen first place votes.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen