Blackhawks denderen over Red Wings heen: 7-1

Chicago Blackhawks v Detroit Red Wings

De Detroit Red Wings ontvingen gister de nummer één van de Western Conference; de Chicago Blackhawks. Het werd een regelrechte nachtmerrie voor de Red Wings. In eigen huis kregen zij een flink pak slaag van de Blackhawks: 7-1.

Saad

Binnen een paar minuten leek de wedstrijd al gespeeld. In een tijdsbestek van twee minuten zorgen Morin, Saad en een eigen goal van Detroit voor een 3-0 stand op het scorebord. Het enige lichtpuntje voor Detroit op dat moment was dat er nog genoeg tijd op de klok stond om iets terug te doen. De Red Wings kwamen tegen het eind van de eerste periode beter in hun en creëerden een aantal kansen, maar Corey Crawford en de doelpaal stonden in de weg.

In de tweede periode ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar waren het de Blackhawks die in tegenstelling tot de Red Wings hun kansen wel wisten af te maken. In acht seconden tijd vielen de 4-0 en de 5-0; Toews scoorde op aangeven van Saad, die vervolgens zelf tekende voor zijn tweede treffer.

Het wedstrijdbeeld veranderde niet veel in het derde kwart; veel kansen over en weer en een uitstekend keepende Crawford. Bolland vergrootte de voorsprong nog maar eens en maakte met 12:05 te spelen de 6-0 voor de Blackhawks. Alsof de score nog niet hoog genoeg was tekende Leddy voor de 7-0. De eretreffer voor Detroit kwam pas een halve minuut voor tijd en kwam van de stick Emmerton.

De LA Kings kwamen gister ook in actie, zij wonnen in Dallas met 3-2. De Columbus Blue Jackets deden goede zaken door met 2-1 thuis te winnen van de Anaheim Ducks en schuiven daarmee op naar de achtste plek in de Conference.