Capitals verslaan Tampa Bay dankzij topscorer Ovechkin

Tampa Bay Lightning v Washington Capitals

De Washington Capitals hebben gisteren gedaan wat van de nummer drie van de Eastern Conference verwacht mag worden, namelijk thuis winnen van Tampa Bay Lightning. De Capitals kwamen zowel in de eerste als in de tweede periode op een achterstand, maar wisten de wedstrijd wel tot een goed einde te brengen: 4-2.

De Capitals wonnen hun laatste drie wedstrijden voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Tampa Bay. De wedstrijd was echter nog geen twee minuten onderweg toen Tampa Bay de leiding nam dankzij Lecavalier, die een goede voorzet van St. Louis simpel kon binnentikken. Ook in het vervolg van de eerste periode was Tampa Bay de betere en blonk goalie Neuvirth uit, zodat de achterstand van de Capitals beperkt bleef.

De tweede periode kende voor de Capitals een goed begin toen Ovechkin na drie minuten de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Zijn schot werd van richting veranderd en liet goalie Bishop kansloos. Tampa Bay had echter nog geen drie minuten nodig om opnieuw aan de leiding te komen. Killorn werd gelanceerd richting Neuvirth en passeerde hem beheerst door de benen. De Capitals vonden na de tegengoal hun ritme en wisten nog voor het verstrijken van de tweede periode op voorsprong te komen. Eerste maakte Carlsson met een prachtig afstandsschot gelijk en net voor het verstrijken van de tweede periode zette Ward de Capitals op voorsprong.

Tampa Bay zette in de derde periode flink aan in een poging de gelijkmaker achter Neuvirth te schieten. De Tsjechische goalie kende een uitstekende wedstrijd en wist zijn doel in de derde periode schoon te houden. Toen Tampa Bay in hun slotoffensief de goalie wisselden voor een extra veldspeler besliste Ovechkin met een empty-netter de wedstrijd. Ovechkin bezorgde hiermee zijn team de winst en kwam zelf gedeeld aan kop in het topscorersklassement met Stamkos.

In de overige wedstrijden van de Eastern Conference wisten de Florida Panthers te winnen van de Ottawa Senators (2-1) en wonnen de Buffalo Sabres na shootouts van de New Jersey Devils (3-2).