Avalanche te sterk voor Blues, Kings winnen van Flames

Door

St Louis Blues v Colorado AvalancheIn de Western Conference stonden gisteren twee wedstrijden op het programma. In Colorado waren de Avalanche met het kleinst mogelijke verschil te sterk voor de St. Louis Blues en de kampioen van vorig seizoen won in Canada met 1-3 van de Calgary Flames.

Varlamov

De Blues speelden hun tweede wedstrijd in net zoveel dagen, maar daar was weinig van te merken. De bezoekers waren de bovenliggende partij in het duel met de Avalanche en het was aan Semyon Varlamov te danken dat de thuisploeg niet op een nederlaag werd getrakteerd. In totaal namen de Blues het vijandelijke doel dertig keer onder vuur, maar de goalie had op ieder schot een passend antwoord.

Omdat de van een liesblessure teruggekeerde Blues-goalie Jaroslav Halak ook zijn mannetje stond en in de reguliere speeltijd niets weggaf, moest er een verlenging aan te pas komen om een beslissing te forceren. Ook in overtime leken beide goalies hun doel schoon te houden totdat Avalanche-aanvaller zo’n zestien seconden voor het einde van het duel Halak toch wist te passeren en zo zijn ploeg naar de overwinning schoot.

Ondanks de overwinning was er toch een tegenvaller voor de Avs. De 37-jarige aanvaller Milan Hejduk viel tijdens de wedstrijd geblesseerd uit en het is nog niet bekend hoelang de veteraan is uitgeschakeld.

Kings te sterk voor Flames

Ook de Kings speelden hun tweede wedstrijd in twee dagen tijd en ook zij gingen gisteren met de overwinning aan de haal. Nadat een dag eerder de Oilers in Edmonton met 1-3 werden verslagen, werden ook de Flames met dezelfde cijfers aan de zegekar gebonden.

De bezoekers kwamen op 0-1 via een goal van Dustin Brown, waarna TJ Brodie de stand weer gelijktrok. Niet veel later scoorde Trevor Lewis echter de 1-2 en deze voorsprong gaven de Kings niet meer uit handen. In de derde periode was het Jeff Carter die de zege veiligstelde voor de huidige Stanley Cup-winnaar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen