Pacers geven Knicks pak slaag

1recap1
New York Knicks @ Indiana Pacers, 91-125

De topwedstrijd tussen de nummers twee en drie in de Eastern Conference werd een prooi voor Indiana, de huidige nummer drie. Onder leiding van Paul George werd de Knicks geen rust gegund. George eindigde het duel met 27 punten en 8 rebounds en de Pacers namen al snel een onoverbrugbare voorsprong. Bij rust leidde Indiana al met 74 tegen 44. New York raakte bijna geen schot en eindigde het duel met een schotpercentage van 34 procent.

De enige speler bij de Knicks die zich op een positieve manier onderscheidde was Tyson Chandler. De center kwam tot 19 punten en raakte al zijn elf vrije worpen. Sterspeler Carmelo Anthony kwam niet verder dan 15 punten en raakte slechts 7 van zijn 21 schoten. In de tweede helft was de ploeg van coach Frank Vogel aanvallend een stuk minder scherp dan in de eerste 24 minuten, maar de schade was al aangericht. De Pacers scoorden de meeste punten en gaven de meeste assists dit seizoen tegen de slechte verdediging van de Knicks.

De nederlaag is de derde verliespartij op een rij voor de Knicks. De Pacers, die hun tweede zege op rij boekten, zijn New York nu tot twee verliespartijen genaderd.

Miami Heat @ Atlanta Hawks, 103-90

Een typische wedstrijd voor de Miami Heat. Drie kwarten lang de kat uit de boom kijken, halfslachtig aanvallen, matig verdedigen en dan in het vierde kwart ineens alles uit de kast gooien. Miami ging op bezoek in Atlanta, waar meer Heat-fans zaten dan supporters van de thuisploeg, de laatste twaalf minuten in met een achterstand van tien punten. Binnen twee minuten was de achterstand omgezet in een voorsprong van één punt, mede dankzij twee driepunters van Shane Battier. Vijf driepunters maakte Miami  in de laatste minuten en de Hawks waren nergens meer.

In het laatste kwart scoorde Miami veertig punten tegen zeventien voor Atlanta. LeBron James kwam tot 24 punten, 11 assists, 6 rebounds en 4 steals. Al Horford was de grote man aan de kant van de Hawks met 27 punten (12 op 15 schoten) en 9 rebounds. De zege betekent de achtste overwinning op rij voor Miami.

Memphis Grizzlies @ Toronto Raptors, 88-82

In een matige wedstrijd, beide teams schoten minder dan veertig procent van hun schoten raak, was het Memphis dat aan het langste eind trok. Terwijl Marc Gasol een off night had met vijf punten (2-12 FG), was het Zach Randolph die de Grizzlies leidde met 17 punten en 18 rebounds. De Raptors zagen in eigen huis hun winstreeks van vijf duels verloren gaan. Alan Anderson werd topscorer met 19 punten, waarvan vier driepunters.

New Orleans Hornets @ Cleveland Cavaliers, 100-105

Tot zeven minuten voor tijd leken de Hornets in staat de overwinning uit Cleveland te stelen. Maar Kyrie Irving dacht daar anders over. De sterspeler van de Cavs scoorde in de laatste zeven minuten maar liefst 20 punten, terwijl het hele team van de Hornets bij elkaar 22 punten maakten. Mr. 4th Quarter was onstopbaar en Irving eindigde het duel met 35 punten, 5 rebounds en 7 assists. Bij New Orleans had bankspeler Brian Roberts een extreem efficiënte tien minuten. Hij raakte drie van zijn vier driepunters en eindigde het duel als topscorer van zijn team met 17 punten.

Detroit Pistons @ Charlotte Bobcats, 105-99

De Bobcats incasseerden in Charlotte alweer de 41e nederlaag van het seizoen. Brandon Knight leidde de Pistons met 21 punten en Greg Monroe voegde er 19 punten aan toe. De Bobcats raakten net veertig procent van hun schoten en moesten Detroit in de slotfase laten gaan. Kemba Walker was goed voor 24 punten.