NBA Off-season Preview: New York Knicks

Door

Detroit Pistons vs Milwaukee Bucks

Met nog maar drie ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de New York Knicks.

Terugblik 2014/2015
New York kende een dramatisch seizoen. Ondanks de ambitie zich te kwalificeren voor de play-offs, werd in de eerste paar maanden dusdanig veel verloren dat Phil Jackson besloot vrijwel zijn gehele selectie in de uitverkoop te doen. Het gevolg: de laatste plaats in de Eastern Conference.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Carmelo Anthony
José Calderón
Tim Hardaway
Cleanthony Early
Langston Galloway (volledig ongegarandeerd)
Ricky Ledo (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Andrea Bargnani (unrestricted)
Jason Smith (unrestricted)
Alexey Shved (restricted)
Shane Larkin (unrestricted)
Cole Aldrich (unrestricted)
Quincy Acy (restricted)
Travis Wear (restricted)
Lou Amundson (unrestricted)
Lance Thomas (unrestricted)

Draftkeuzes
# 4

Zomerse Focus
1) Draften point guard
2) Versterken met starting center via free agency
3) Versterken met starting power forward via free agency

De Knicks zakten tot hun grote frustratie bij de lottery naar plek vier, en kunnen daarmee Karl-Anthony Towns en Jahlil Okafor op hun buik schrijven. In de plaats daarvan moet het vizier gericht worden op D’Angelo Russell en Emmanuel Mudiay. Beide spelers zijn point guards, toevalligerwijs de positie waar ze het hardst hulp kunnen gebruiken. Daarnaast zullen de Knicks op zoek moeten naar capabele bigs. Het grote voordeel dat ze hierbij hebben, is dat er gigantisch veel financiële ruimte is. Daardoor is het te verwachten dat er gehengeld wordt naar franchise players als LaMarcus Aldridge, Marc Gasol, Draymond Green, DeAndre Jordan en Greg Monroe. De grote vraag, echter, is of er ook daadwerkelijk iemand echt zin heeft in een avontuur bij New York.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Knicks

Foto: Getty Images

7 Reacties
 1. mitchell busby 7 jaar ago

  Ik betwijfel of Mudiay de point guard is die de knicks nodig hebben. In Het triangle systeem is de point guard niet zo extreem belangrijk maar hij moet wel een goed jumpshot hebben. Mudiay heeft dat (momenteel) absoluut niet

  • Correcte opmerking. Daarom ook dat ik in de Mock Draft Jahlil Okafor als pick heb gezet voor de Knicks. Een big man die kan opereren in de post en een hoog bball IQ heeft, is echt een meevaller in de triangle. Beetje à la Pau Gasol in LA. Mocht Okafor toch naar LA gaan, moeten ze hopen dat Philly D’Angelo Russell niet neemt.

   Anderzijds…Mudiay is echt een supertalent. Zijn jumper is shaky maar hij creëert zoveel voor anderen (lees: Carmelo) dat hij echt geen slechte pick is. Zeker op de lange termijn. This dude is John Wall 2.0.

   • mitchell busby 7 jaar ago

    Dat zeker. En misschien is er wel een team dat heel veel over heeft voor mudiay, traden is een optie..

 2. Johan Brinkel 7 jaar ago

  Hoewel jullie terechte opmerkingen plaatsen (zeker over Triangle), gaan jullie alleen aan één ding voorbij wat mij betreft. De Knicks hebben de vierde keuze, en hebben derhalve niet in eigen hand wie ze kunnen picken. En aangezien volgens alle kenners de beste vier spelers (Okafor, Towns, Russell en Mudiay in willekeurige volgorde) beduidend beter zijn dan wat daar onder zit, lijkt het me sterk dat de Knicks simpelweg de resterende speler van die vier zullen nemen.

  • Dat is net wat ze zouden MOETEN doen. Geduldig bouwen aan een team. Anders gaat het niet meer tenzij je een superduperster als LBJ binnen haalt.

 3. Daan 7 jaar ago

  Het contract van Anthony voelt – een jaar oud – nu al als een last waar de Knicks de komende jaren alleen maar last van zullen krijgen. Zoals gezegd in het artikel over een mogelijk nieuwe franchise speler:

  De grote vraag is of er ook daadwerkelijk iemand echt zin heeft in een avontuur bij New York.

  Ik heb zo’n gevoel van niet.

  • Johan Brinkel 7 jaar ago

   Ik denk het ook niet, en ergens is dat ook goed voor de gelijkheid binnen de league. Ik kijk veel liever naar een league waarin meerdere teams kanshebber zijn op de titel dan een league waarin de clubs met het meeste geld (New York, Lakers en Boston) uiteindelijk er altijd vandoor gaan met de grote sterren…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen