Pacers weten eindelijk eens te winnen in Atlanta

Door

Indiana Pacers v Atlanta HawksDavid West scoorde 22 punten, Paul George noteerde achttien punten en de Indiana Pacers wisten dinsdag op bezoek bij de Atlanta Hawks eindelijk eens te winnen: 89-85. De nummer één in de Eastern Conference verloor de laatste twaalf wedstrijden van het reguliere seizoen in de Philips Arena. Zoals zo vaker dit seizoen opende de ploeg van coach Frank Vogel sterk in het derde kwart (24-12) en dat bleek genoeg voor de zege.

Naast tien rebounds was West ook goed voor een buzzer-beater.

Lance Stephenson zat de laatste zestien minuten van de wedstrijd aan de kant nadat hij in het derde kwart hard de vloer raakte. De val zag er ernstig uit en het was bizar dat BORN READY evengoed de score maakte.

Tip-Off
Steve Nash keerde terug in de basis voor de Los Angeles Lakers, maar de bijna veertigjarige spelverdeler kon niet voorkomen dat de Minnesota Timberwolves met de 109-99 zege aan de haal gingen. Nash kwam 25 minuten in actie en scoorde zeven punten en deelde negen assists uit, waaronder een alley-oop op Wesley Johnson.

Steve Blake keerde ook terug van een blessure, maar de Lakers hadden geen antwoord op Kevin Love (31 punten en zeventien rebounds) en Kevin Martin (32 punten). Net als bij Stephenson was het even schrikken toen Love hard de vloer raakte.

KevinLoveHitsFloorHardLakersRev

Three Point Play

 • De verdediging van de Charlotte Bobcats schakelden de aanval van de Golden State Warriors uit. In de 91-75 overwinning hield de defense de Warriors op een schotpercentage van 31,2 procent. Al Jefferson was een beast rondom de basket en veegde de vloer aan met Warriors’ center Andrew Bogut. Big Al scoorde 31 punten en pakte elf rebounds.
 • De Chicago Bulls herpakten zich na de beschamende nederlaag tegen de Sacramento Kings met een 101-92 overwinning op de Phoenix Suns. Carlos Boozer had negentien punten en twaalf rebounds en Joakim ‘F-YOU’ Noah scoorde veertien punten en pakte veertien rebounds.
 • Pau Gasol heeft nog twee weken nodig om te herstellen van een liesblessure. De Phoenix Suns houden de situatie goed in de gaten, want er gaan geruchten dat ze de Spanjaard over willen nemen om zo vol voor de play-offs te gaan.

Stat of the Night
Voor één keer een Statline uit de D-League. Pierre Jackson van de Idaho Stampede vestigde een nieuw record door 58 punten te scoren in een wedstrijd. Het oude record stond op 53 punten (Morris Almond en Will Conroy).

The Paint
Paul George met een windmill slam.

De baard van Steve Nash was het gesprek van de dag in Los Angeles.

Marreese Speights met een 45-footer in de buzzer.

Boxscore
Indiana Pacers (38-10) @ Atlanta Hawks (25-22) 89-85
Los Angeles Lakers (16-32) @ Minnesota Timberwolves (24-24) 99-109
Chicago Bulls (24-24) @ Phoenix Suns (29-19) 101-92
Charlotte Bobcats (22-28) @ Golden State Warriors (29-20) 91-75

Foto: Getty Images

6 Reacties
 1. Tony Purrel 10 jaar ago

  ‘De 41-jarige spelverdeler.’ Moet Nash de Lakers gaan redden? No Way! Wat hebben zij een onwaarschijnlijk slecht roster. Net als eeuwige rivaal Boston. Die zag ik zondag van Orlando winnen. Kun je nagaan hoe slecht de Magic zijn.
  Boston en LAL de komende vijf jaar niet in de Finals, durf ik te zeggen.

  Geweldige play van Stephenson. Leuke speler is dat. Heeft Bynum trouwens al minuten gemaakt voor de Pacers?

  Tegen SportAmerika in het algemeen: ga zo door met de verslagjes! Jullie redacteuren winnen het bij mij van de goedbetaalde heren van NBA.com…

  • Marco Post 10 jaar ago

   Bedankt voor de complimenten. En wat betreft Andrew Bynum. Ik had laatst gelezen dat hij nog een aantal weken nodig heeft om in vorm te geraken (als dat maar goed gaat).

  • Joost 10 jaar ago

   Ik heb echt een gloeiende hekel aan de Lakers, maar een ding moet je ze echt meegeven en dat is dat ze al decennialang maximaal weten te profiteren van de voordelen van LA, te weten: na New York de grootste commerciele afzetmarkt in de VS, heel fijn klimaat, veel celebrities, franchise is een van de meest succesvolle franchises sinds de creatie van de NBA, zijn bereid om de luxury tax te betalen, etc.

   Ik ga ervan uit dat de Lakers deze zomer een behoorlijke speler uit de draft halen en een top free agent weten aan te trekken middels free agency of door bijv. Gasol te traden, maar stilzitten zullen ze, helaas niet. Het liefst zou ik willen dat het management van de Lakers dat van de Knicks zouden gaan klonen… dat zou fantastisch zijn…

 2. Steef 10 jaar ago

  Ben het eens met Tony. Heerlijk leesvoer!

 3. Darch 10 jaar ago

  Bird heeft Bynum natuurlijk maar om een reden naar Indy gehaald: opdat hij nu niet in Miami zit,

  • Joost 10 jaar ago

   Dat en MOCHT hij uiteindelijk weer fit en inzetbaar zijn dan is het NOG een bigbody die ze kunnen gebruiken om de paint echt volledig te ownen [zwaait naar Miami] en zorgt ervoor dat het team niet zo zwaar in de problemen komt als nu indien Roy geblesseerd of met foutenlast kampt. Nu is dat laatste momenteel ook niet echt een groot probleem m.i. zeker met Mahinmi die ik wel mag, maar het is weer een extra pluspuntje voor Indiana.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen