Thunder verslaan Blazers in spannende wedstrijd

Oklahoma City Thunder v Portland Trail Blazers

Kevin Durant scoorde 36 punten en pakte tien rebounds en leidde de Oklahoma City Thunder naar een zwaarbevochten 98-95 overwinning op de Portland Trail Blazers. De veertiende overwinning voor de nummer één in de Western Conference over de laatste zestien wedstrijden. LaMarcus Aldridge had in de slotfase met een 96-95 achterstand de kans om de Blazers naar de winst te schieten, maar zijn schot miste doel.

Jeremy Lamb nam in Portland de rol van de tweede scorer op zich, aangezien Serge Ibaka aanvallend minder uit de verf kwam met zeven punten (Ibaka pakte daarbij wel elf rebounds en blokte twee schoten). Lamb was goed voor negentien punten, waaronder een belangrijke driepunter met nog 1.38 te gaan in het vierde kwart.

De Thunder en de Trail Blazers zijn overigens rivalen van elkaar. “We respecteren ze, maar we mogen ze niet”, aldus Durant na de wedstrijd. “We zijn hier niet om vrienden te maken, maar om een wedstrijd te winnen”, zei Aldridge.

Tip-Off
Na een season-low dertien punten afgelopen zaterdag in een nederlaag tegen de Utah Jazz, zagen we dinsdag in Phoenix weer de echte LeBron James. De viervoudig MVP scoorde 25 van zijn 37 punten in de tweede helft en de Miami Heat versloegen de Phoenix Suns met 103-97. Chris Bosh schoot 8-uit-11 van het veld, goed voor 21 punten.

Three Point Play
* Al Jefferson gaat rustig door met het slopen van zijn tegenstander. De center van de Charlotte Bobcats scoorde 30 punten en pakte acht rebounds in de 114-89 overwinning op de Dallas Mavericks.
* Bradley Beal scoorde 37 punten voor de Washington Wizards, maar het waren de Memphis Grizzlies die er met de 92-89 overwinning vandoor gingen. John Wall had een lastige avond tegenover verdediger Nick Calathes (achttien punten), maakte slechts vijf punten en miste in de laatste seconde de gelijkmakende driepunter. Zach Randolph was goed voor dertien punten en tien rebounds, al had de power forward van de Grizzlies graag veertien punten gehad. De wetten van de natuur zijn niet eerlijk Z-BO!

838548209

* BREAKING. De Los Angeles Lakers (18-34) hebben een slechter record dan de Utah Jazz (19-34). Bankspeler Alec Burks scoorde voor de Jazz dertien van zijn 24 punten in het vierde kwart en trakteerde de Lakers op de zesde thuisnederlaag op rij. “Alec is onze Jamal Crawford”, concludeerde teamgenoot Gordon Hayward.

Stat of the Night
Joakim Noah: 41 MIN, 19 PT, 16 REB, 11 ASS, 3 BLK, 8-15 FG, 3-6 FT

Een toepasselijk logo voor de Philadelphia 76ers, na de veegpartijen tegen de Los Angeles Clippers en de Golden State Warriors.

BgFu2qlCQAAxWHd

Hoe vergaat het Pierre The Pelican nadat hij dinsdag zijn snavel brak? In de nacht van woensdag op donderdag gaat het verband eraf. In de recap van donderdag meer aandacht voor het nieuwe gezicht van de mascotte van de New Orleans Pelicans.

Super Grizz, de mascotte van de Memphis Grizzlies, zet even een fan van de Washington Wizards op zijn plaats. De man droeg wel een Gilbert Arenas shirt. KEEP GETTING THEM CHECKS AGENT ZERO!

Rookie Trey Burke met een goede assist op Jeremy Evans.

Dion Waters met een knappe spin move en ditto reverse lay-up.

Op de één of andere manier weet P.J. Tucker de bal alsnog naar Markieff Morris te krijgen.

Dallas Mavericks (31-22) @ Charlotte Bobcats (23-29) 89-114
Sacramento Kings (17-35) @ Cleveland Cavaliers (19-33) 99-109
Atlanta Hawks (25-25) @ Chicago Bulls (26-25) 85-100
Washington Wizards (25-26) @ Memphis Grizzlies (28-23) 89-92
Miami Heat (36-14) @ Phoenix Suns (30-21) 103-97
Oklahoma City Thunder (42-12) @ Portland Trail Blazers (36-16) 98-95
Utah Jazz (18-33) @ Los Angeles Lakers (18-34) 96-79