Miami Heat verliezen voor vijfde keer in zes wedstrijden

Denver Nuggets v Miami Heat

Zou coach Eric Spoelstra het net als Frank de Boer een ‘incidentje’ noemen? De Miami Heat gingen voor de vijfde keer in de laatste zes wedstrijden onderuit. De Denver Nuggets waren met 111-107 te sterk voor de titelverdediger, mede dankzij 24 punten van Kenneth Faried en achttien punten van bankspeler Darrell Arthur. Miami leed maar liefst 20 keer balverlies en raakte slechts zeven driepunters uit 24 schotpogingen.

De Heat namen vroeg in de wedstrijd een voorsprong van veertien punten, maar het was de bank van de Nuggets (57 punten) die een achterstand omzette naar een voorsprong van zestien punten. LeBron James sprak duidelijke taal na afloop:

Tip-Off
Wanneer je naar het stat sheet kijkt en ziet dat Tim Duncan slechts vijftien minuten speelde en Tony Parker veertien minuten hoefde te zweten, dan weet je dat de San Antonio Spurs een eenvoudige avond hadden tegen de Los Angeles Lakers: 119-85. De ploeg van coach Gregg Popovich schreef zelfs geschiedenis. Voor het eerst in de historie van de NBA eindigde dertien spelers met minstens één punt, één rebound en één assist.

Over geschiedenis gesproken:

Three Point Play
* Het verliezen gaat door in Philadelphia. De teller staat op negentien nadat de Indiana Pacers op vrijdag met 101-94 te sterk waren. Paul George scoorde 25 punten en David West droeg zijn steentje bij met achttien punten. Evan Turner en Lavoy Allen (dertien punten, vier rebounds) keerde voor het eerst sinds de trade terug in Philly.

* Het blijf nog altijd razend spannend in het westen om een plaats in de play-offs. De Memphis Grizzlies en de Golden State Warriors gingen onderuit tegen respectievelijk de Toronto Raptors en de Cleveland Cavaliers. Daar profiteerden de Phoenix Suns van die in Boston met 87-80 te sterk waren voor de Celtics.

Naamloos

* Je bent een titelkandidaat wanneer je ondanks een slechte wedstrijd toch een manier weet te vinden om de wedstrijd te winnen. Chris Paul kneusde zijn enkel en Blake Griffin had moeite met zijn schot, maar dankzij strijd en een sterke verdediging versloegen de Los Angeles Clippers de Utah Jazz (96-87) voor de tiende overwinning op rij.

Stat of the Night
Nicolas Batum: 45 MIN, 22 PT, 18 REB, 5 ASS, 1 STL, 8/16 FG, 4/8 3PT, 2/2 FT

Op vrijdag werden er ook veel college wedstrijden gespeeld. Aaron Gordon van de Arizona Wildcats deed een Roy Hibbert!

Een Spurs-fan achter coach Mike D’Antoni geniet van een schoonheidsslaapje. En geef hem eens ongelijk. De wedstrijd was na het eerste kwart al beslist.