NHL play-offs: Crosby schiet Penguins in OT naar zege

Pittsburgh Penguins heeft het tweede duel in de serie tegen Tampa Bay Lightning gewonnen. Dankzij een 3-2 zege na overtime staat het nu 1-1 in de serie, die zich vervolgt in Florida. Sidney Crosby scoorde de overtime winner en doorbrak daarmee zijn droogte.

Al vroeg in het duel domineerden de Penguins en dat leverde een snelle 2-0 voorsprong op. Matt Cullen noteerde de openingstreffer en zijn voorbeeld werd gevolgd door Phil Kessel. Kessel maakte de eerste goal in deze serie voor de lijn Kesssel-Bonino-Hagelin, die deze play-offs zo goed in vorm is. De voorsprong was echter al snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Anton Stralman, die na blessureleed zijn eerste duel speelde sinds 25 maart, noteerde krap vier minuten voor het einde van de eerste periode de aansluitingstreffer. In de laatste minuut van de periode wist ook Jonathan Drouin doelman Matt Murray te verschalken: 2-2.

Wat daarna volgde waren twee doelpuntloze periodes. Pittsburgh Penguins had het overwicht op het ijs met 41 schoten tegenover de 21 van Tampa Bay Lightning. Doelman Andrei Vasilevski noteerde echter de ene na de andere save en ook zijn collega Matt Murray aan de andere kant kraakte niet.

In overtime noteerde Pittsburgh Penguins de snelste OT winner ooit in de historie van de Penguins. Het derde schot, na 40 seconden gevuurd door Sidney Crosby, vloog langs Vasilevski in het net en dat betekende de beslissing in dit duel. Crosby voorkwam daarmee eveneens dat hij voor het achtste duel op rij niet zou scoren.

In de nacht van woensdag op donderdag (02:00 Nederlandse tijd) staan beide ploegen weer tegenover elkaar. De derde wedstrijd wordt gespeeld in de Amalie Arena in Tampa, Florida. Vannacht staat de tweede confrontatie tussen St. Louis Blues en San Jose Sharks op het programma, St. Louis heeft een 1-0 voorsprong.