Coyotes al zes wedstrijden ongeslagen

De Phoenix Coyotes zijn met een zeer mooie reeks bezig. Hun 4-3 overwinning op de Atlanta Thrashers is alweer de zesde zege op rij en daarmee staat het team van coach Dave Tippett (foto) nu op de derde plaats in de Western Conference.

Dat Atlanta een moeilijk avond tegemoet ging donderdag, stond van tevoren al vast. Niet alleen verkeren de Coyotes momenteel dus in bloedvorm, de Thrashers hadden voor deze wedstrijd ook nog nooit gewonnen in Phoenix. En dat bleef zo, want na een gelijk opgaande wedstrijd was het weer Atlanta dat aan het kortste eind trok.

Beide teams deden snel van zich spreken want na vijf minuten in de eerste periode stond er al een 1-1 tussenstand op het bord, na een short handed goal van Eric Belanger voor Phoenix en een power play-goal van Chris Torburn voor Atlanta. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de Coyotes weer op voorsprong toen Shane Doan de puck achter de Transhers-goalie werkte.

In de tweede periode was het Atlanta dat als beste uit de startblokken kwam. Binnen tien minuten had het de achterstand omgebogen in een voorsprong door goals van Andrew Ladd en Rich Peverly.

Hierna was het echter de beurt aan Phoenix om een achterstand om te buigen. Na de gelijkmaker van Lauri Korpikoski zorgde Martin Hansal vlak voor het einde van de tweede periode voor een nieuwe voorsprong voor Phoenix. Aangezien er in de derde periode niet meer werd gescoord, was dit ook meteen de winnende treffer.

Grote man aan de kant van de thuisploeg was defenseman Keith Yandle, die met drie assists zijn seizoenstotaal op eenenveertig bracht.

Hij heeft dit seizoen ook al negen doelpunten gemaakt en heeft in totaal dus alweer vijftig punten op zijn naam staan voor de Coyotes. Zowel op het gebied van assists als van punten is Yandle de best scorende defenseman in de NHL.