Laatste nieuws rondom arbitration hearings (3)

Door

Jose Bautista en Hunter Pence zijn de laatste twee spelers voor wie nog een arbitration hearing gepland staat. Woensdag tekenden Rickie Weeks en Delmon Young contracten waarmee zij een arbitration hearing met hun team ontweken. Weeks tekende een vijfjarig contract voor 50 miljoen dollar bij de Brewers, terwijl Young genoegen moest nemen met een eenjarig contract ter waarde van 5.4 miljoen dollar.

Dinsdag werd al bekend dat ook Kelly Johnson en de D’backs een arbitragezaak ontweken met een eenjarig contract voor 5.85 miljoen dollar.

Van de twee overgebleven spelers lijkt alleen Bautista (foto) een arbitragezaak nog te kunnen ontwijken. De derde honkman/rechtsvelder van de Blue Jays heeft een career batting average van .244 en sloeg voor 2010 slechts 59 homeruns in zijn eerste zes jaar in de MLB. In 2010 werd hij dan ook tot een ieders grote verrassing Home Run King met 54 home runs.

Hij sloeg bovendien .260 met 124 RBIs. Het verschil tussen vraag (10.5 miljoen dollar) en aanbod (7.6 miljoen dollar) is groot en een arbitragezaak leek lange tijd het onvermijdelijke gevolg, maar de Jays zijn met hun sterspeler in gesprek over een contract voor vijf jaar ter waarde van 65 miljoen dollar.

Een behoorlijk risico voor een speler, die slechts een seizoen heeft laten zien op dit niveau te kunnen spelen. Het is begrijpelijk dat Bautista hoopt er voor vrijdag uit te komen, want dan staat de arbitration hearing gepland en zouden vijf jaar en 65 miljoen in het meest gunstige geval veranderen in 1 jaar en 10.5 miljoen.

Hunter Pence en de Astros zijn op weg naar een arbitration hearing (vrijdag). Er is nog altijd geen nieuws over een mogelijk nieuw contract en dus zal Pence volgend jaar 6.9 miljoen of 5.15 miljoen dollar verdienen.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen