Raiders houden Seymour in Oakland

Door

De Oakland Raiders hebben defensive end Richard Seymour een contract voor twee jaar gegeven. Woensdag kwamen de twee partijen tot een overeenkomst en Seymour krijgt gegarandeerd 22,5 miljoen dollar, en met bonussen kan dat oplopen tot 30 miljoen dollar.

Seymour zei vorig seizoen dat hij als Raider op pensioen wil gaan, en het bestuur liet die uitspraak niet liggen. Door hem een nieuw contract te geven kunnen ze ervoor zorgen dat niet enkel hij blijft maar ook tight end Zach Miller de franchise tag krijgt. Dat geldt als een garantie dat Miller zeker bij het team blijft volgend seizoen.

Afgelopen seizoen probeerden de Raiders en Seymour al om tot een nieuw contract te komen maar dat werkte niet. Hij had 5 sacks en hielp het team aan 8 overwinningen, het meeste in vijf seizoenen.

Zijn medespelers zeggen dat hij een grote verantwoordelijkheid heeft in die overwinningen: ,,Big Rich is een voorbeeld voor de anderen,” stelde defensive tackle Tommy Kelly al eens eerder.. ,,Hij zegt het niet alleen, hij doet het ook. Zijn Pro Bowls en Super Bowls spreken boekdelen. Hij dwingt respect af maar hij geeft er ook. Het is makkelijk om zijn voorbeeld te volgen.”

Oakland nam hem over van de New England Patriots voor het seizoen 2009-2010 voor de first round pick in de NFL Draft van dit jaar. Door zijn komst hadden de Raiders 47 sacks in 2010, het tweede meeste in de NFL. In 2009 waren er dat nog maar 32 geweest.

Foto: michaelclemens.com

Ook leuk om te lezen