NFL Update: Nieuw contract Dez Bryant en Demaryius Thomas

Door

Philadelphia Eagles v Dallas Cowboys
Demaryius Thomas en Dez Bryant hebben op het laatste moment toch een nieuw contract gekregen van hun clubs. De Broncos en Cowboys hadden tot gisteravond de tijd om hun wide-receivers voor langere tijd vast te leggen en vlak voor het verlopen van de deadline kwamen beide spelers een contract voor vijf jaar voor 70 miljoen dollar overeen met hun club.

Thomas en Bryant kregen beide de franchise tag van hun club. Gisteravond verliep de deadline om spelers met de tag langer aan zich te binden. Zou dit niet lukken dan moesten de receivers het doen met een contract voor een jaar voor ongeveer 12 miljoen dollar. Vooral Bryant liet de afgelopen maanden nadrukkelijk weten een langer contract dan een jaar te willen en dreigde zelfs om wedstrijden te missen als de Cowboys hem geen meerjarige verbintenis zouden geven. Uiteindelijk wisten de partijen elkaar toch nog te vinden.

Beide contracten zijn vergelijkbaar met elkaar. Opvallend, omdat de spelersvakbond van de week nog had aangegeven te vermoeden dat de Cowboys en Broncos contact met elkaar zouden hebben om de contracten te regelen. Dit is verboden volgens de cao en het is daarom extra opvallend dat beide spelers hetzelfde contract overeen zijn gekomen met elkaar. De NFLPA zou nog aan het uitzoeken zijn of er sprake is van collusion en of het een klacht in moet dienen bij de NFL.

Patriots-speler Connolly zet punt achter loopbaan
Dan Connolly stopt op zijn hoogtepunt. De offensive lineman was een van de aanvoerders van de New England Patriots bij de afgelopen Super Bowl, en heeft besloten met pensioen te gaan. Het contract van Connolly liep af en hoewel er interesse van verschillende teams was voor de 32-jarige speler komt er geen vervolg aan zijn loopbaan.

Connolly geeft toe dat het een moeilijke beslissing is geweest om te stoppen. De OL ging in de voorbereiding nog op bezoek bij Tampa Bay, maar na overleg met zijn vrouw en dokter besloot Connolly toch te stoppen. De nu voormalig-Patriot had vier keer een hersenschudding, waarvan een afgelopen seizoen. Dit was voor Connolly de doorslaggevende factor in de beslissing.

“It’s important to me to leave the game healthy. I’m able to be here for my kids and walk away on my own terms. I feel like I got everything I could out of football in playing 10 years, winning a Super Bowl, and playing alongside some truly great players.”

Geen contract Jason Pierre-Paul
Super Bowl XLVI
Zoals verwacht hebben de Giants Jason Pierre-Paul niet langer vastgelegd. Beide partijen hadden tot gisteravond de tijd voor een nieuwe overeenkomst, maar de geblesseerde speler heeft geen verbeterde aanbieding gekregen. Sterker nog, de defensive end heeft helemaal nog niets getekend bij de ploeg uit New York.

Het is nog lang niet zeker of en hoe JPP komend seizoen zal spelen. Bij een vuurwerkongeluk op Independence Day verloor de Giant zijn rechterwijsvinger en brak hij zijn duim. Hierdoor zal Pierre-Paul waarschijnlijk het begin van het seizoen moeten missen. Sindsdien is het een tactisch steekspel tussen beide partijen om er voor te zorgen hoe de contractsituatie opgelost moet worden. JPP wil zijn contract nog niet tekenen, omdat hij nu niet door de medische keuring komt. Dit zou de Giants het recht geven om Pierre-Paul op de blessurelijst te zetten en geen salaris te hoeven betalen. Vandaar wordt verwacht dat Pierre-Paul zijn eenjarige verbintenis pas zal tekenen als hij weer kan spelen. In ieder geval is duidelijk geworden dat de speler geen langer contract krijgt in New York en dat hij komende winter opnieuw een free-agent wordt.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 8 jaar ago

    Haha, bij Dan Connolly moet ik altijd aan deze play denken: https://www.youtube.com/watch?v=222IkMwrIpE

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen