Harrison biedt excuses aan

Door

James Harrison heeft toch maar eieren voor zijn geld gekozen. Nadat hij de grote jongen uithing in een uitgebreid en uiterst spectaculair interview met het blad Men’s Journal, bood hij een paar dagen later toch maar zijn excuses aan aan zijn ploeggenoten Ben Roethlisberger en Rashard Mendenhall. Van zijn woorden over NFL-commissaris Roger Goodell nam het echter (nauwelijks) (n)iets terug.

In een poging het verlies van de voorbije Super Bowl-nederlaag tegen de Green Bay Packers te verklaren, zei Harrison over zijn quarterback Roethlisberger ‘dat ‘hij geen Peyton Manning is’. ,,Dat ben je niet en dat weet je, je krijgt alleen net zoveel betaald als hij.” Zijn running back Mendenhall noemde hij een Fumble Machine.

,,De woorden over mijn ploeggenoten zijn in hun context verloren gegaan”, aldus Harrison in een verklaring. ,,Laat duidelijk zijn dat ik nooit heb bedoeld te zeggen dat onze nederlaag in de Super Bowl de schuld was van Rashard en Ben. Dat zou belachelijk zijn. Het hele team was uiteraard verantwoordelijk, inclusief mijzelf. M’n ploeggenoten kennen mij, en hopelijk begrijpen ze dat ik ze niet heb willen beschuldigen. Hierbij mijn excuses voor mijn openhartigheid tegenover iemand die niet bij ons team hoort.”

Wie er in het verhaal echt van langs kreeg, was NFL-commissaris Roger Goodell. Harrison noemde hem een onbetrouwbare bandiet, een duivel, een dictator, en in een uitspraak verbond hij Goodell met een gay slur. Dat laatste vond de linebacker nu ook te ver gaan, zegt hij. Niet vanwege Goodell, maar vanwege de homeseksuelen die hij hiermee beledigde.

,,Laat ik duidelijk maken”, aldus Harrison in zijn verklaring, ,,dat ik met mijn commentaar over Goodell geenszins homeseksuelen heb willen beledingen. Het was dom om slang te gebruiken, en ik biedt mijn excuses aan aan iedereen die daar aanstoot aan heeft genomen. Ik ben zeker geen homefoob.”

Tenslotte was er de nodige kritiek over de foto die het verhaal illustreerde: een boze James Harrison die poseert met twee van zijn imposante guns. ,,Wapens verzamelen is mijn hobby”, aldus de linebacker, ,,en ik ben een voorstander van het verantwoordelijk gebruik van wapens.”

Foto: mensjournal.com

Ook leuk om te lezen