Miller al twee keer onder het mes

Door

Mike Miller kende niet zijn beste seizoen en had meer blessures dan gewoonlijk. Hij ging al twee keer onder het mes sinds de NBA Finals om zijn gehavende lichaam terug aan elkaar te plakken.

Ondanks zijn blessures was Miller misschien wel de enige Heat-speler die geen excuses zocht voor de slechte prestaties. Naast zijn duim -en schouderblessure kende zijn pasgeboren dochter ook veel problemen door complicaties bij de geboorte.

Ondertussen gaat het beter met zijn dochter en ging papa Miller al twee keer onder het mes. Zijn eerste ingreep was om de slechte duim te bewerken. De Rookie of the Year van 2001 liet ondertussen ook zijn schouder opereren.

Voor een sluipschutter als Miller (carrière percentage van 40% voor driepunters) was het zeer moeilijk om goed te schieten als zijn duim en schouder het lieten afweten. Zijn percentage ging van 48% voor driepunters in 2010 naar 36% bij de Heat. Een ploeg dat net zijn dreiging van buiten af wilde verbeteren.

“Ik probeer mezelf terug in elkaar te steken. Ik ben een beetje als de humpty-dumpty man momenteel”, zei Miller. “Ik ben out sinds het einde van dit seizoen. Het is best wel frustrerend, maar hopelijk krijgt de rest van mijn lichaam de nodige rust.”

Miller is een speler die kan profiteren van de lockout. Een verkorte seizoen zou voor de 31-jarige guard een geschenk zijn. Hij was altijd al een speler die blessuregevoelig was en kreeg nooit echt de kans om goed te genezen. Een gezonde Miller kan een sleutel zijn in het succes van de Heat.

 

Foto: Speculative Sports

Ook leuk om te lezen