Enkel lockout kan Dream Team stoppen

Door

Als de NBA-lockout te lang dreigt aan te slepen is de kans groot dat de USA Dream Team het zal moeten doen zonder dreamplayers op de Olympische Spelen van Londen. Het is vergezocht, maar dankzij de lockout kunnen deze zaken wel eens realiteit worden.

Als het 2011-2012 seizoen geschrapt wordt en de besprekingen nog geen overeenkomst gebracht hebben tegen eind juni 2012 zal de USA Dream Team het moeten stellen zonder superstars als LeBron James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, etc. 

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing van 2008 behaalde die groep nog goud nadat het (met gemak) won van Spanje.

Team USA is teveel gebonden aan de NBA en David Stern waardoor de meeste toppers er niet aan zouden denken om te spelen voor Team USA.  Managing director van de VS, Jerry Colangelo, is onderdanig aan Stern en ook Nike heeft een akkoord met de hoogste liga ter wereld.

Dit zou resulteren in een Dream Team dat bestaat uit Amerikaanse spelers die in Europa of elders spelen (en meestal dus niet goed genoeg zijn voor de NBA) of een aantal heel sterke college-spelers. Daardoor zou de USA voor het eerst in zijn geschiedenis de echte underdog zijn.

Goud behalen in Londen zou dan vergezocht zijn, terwijl niet-Amerikaanse NBA-spelers zo goed als zeker zouden spelen voor hun land. Landen als Spanje, Frankrijk en Argentinië krijgen dan de voorkeur om het gouden plak te nemen naar huis. Dat zou een nachtmerrie zijn voor de Amerikaanse sport/bevolking.

Als de lockout opgelost wordt en de sterren mogen spelen kan de wereld best uitkijken:

  • Komen terug uit de groep van 2008: Carmelo Anthony, Chris Bosh, Kobe Bryant, Dwight Howard, LeBron James, Chris Paul, Dwyane Wade, Deron Williams
  • Nieuwe aanwinsten: Kevin Durant, Blake Griffin, Derrick Rose, Russell Westbrook
  • Potentiële vaste waarden: LaMarcus Aldridge, Tyson Chandler, Stephen Curry, Rudy Gay, Eric Gordon, Kevin Love, Rajon Rondo

Foto: www.cbssports.com

Ook leuk om te lezen