Pronger mist wellicht trainingskamp

Door

Chris Pronger mist waarschijnlijk voor het tweede achtereenvolgende seizoen het trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In een interview gaf de 36-jarige verdediger van de Philadelphia Flyers aan dat hij nog minstens drie weken nodig heeft om 100% fit te worden.

„De enige activiteiten die ik vooralsnog doe, zijn lopen op een loopband en lichte fietsactiviteiten,” aldus de ervaren rot. „De dokter wilde dat ik twaalf weken rustig aan zou doen zodat de littekens op mijn rug konden helen en dat mijn rug weer helemaal kon genezen voordat ik weer zou beginnen met zware trainingsactiviteiten.

Pronger onderging op 12 mei een discectomie waarbij het hernia-materiaal is verwijderd dat tegen zijn zenuwwortel of ruggenmerg aandrukte. Deze druk veroorzaakte de rug- en beenklachten die ervoor zorgden dat de verdediger de laatste drie wedstrijden van de halve finale van de Eastern Conference tegen de Boston Bruins moest missen.

Deze discectomie was alweer de vierde operatie van Pronger in een jaar tijd. Eerder werd hij namelijk al in augustus geopereerd aan zijn knie (waardoor hij vorig jaar dus het trainingskamp miste), in december aan zijn voet en in maart aan zijn hand.

„Je kunt stellen dat ik wat achterloop op het gebied van training,” vertelt Pronger. „Ik kan nu nog niet met zekerheid zeggen of ik het trainingskamp ga halen, want daar is het nog te vroeg voor. Maar als ik moest gokken, zou ik zeggen van niet, simpelweg omdat ik nog helemaal niet heb kunnen trainen. Ik ben van nature al niet de breedste, maar nu ben ik echt broodmager.”

Foto: crunchsports.com

 

Ook leuk om te lezen