Penguins winnen gelukkig tegen Rangers

Door

Pittsburgh Penguins v New York Rangers

De Pittsburgh Penguins hebben voor de tweede keer dit seizoen gewonnen in Madison Square Garden. Het werd 3-0 tegen de New York Rangers, al waren de Penguins vooral de gelukkigste. Thomas Vanek was met vijf punten de absolute uitblinker in de 7-4 overwinning van de Sabres tegen de Boston Bruins.

Pittsburgh kwam al vroeg op voorsprong via Evgeni Malkin, die vanuit een hele moeilijke hoek Henrik Lundqvist passeerde. Even later mocht de Rus blij zijn niet weggestuurd te worden na een slaande beweging met de stick richting Marc Staal.

Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat de wedstrijd niet bol stond van de grote kansen. In de derde periode vonden de Penguins nog twee keer het net, maar tussendoor raakten de Rangers even zo vaak de paal achter doelman Tomas Vokoun en dus mochten de Penguins zich met deze overwinning vooral de gelukkigste noemen.

Vanek

In Buffalo was Thomas Vanek het goudhaantje. Met drie doelpunten en twee assists was hij hoofdverantwoordelijk in de 7-4 overwinning van de Buffalo Sabres. Het was alweer de tweede wedstrijd van dit seizoen waarin Vanek vijf punten wist te noteren.

De New York Islanders zetten hun goede vorm voort met een 5-4 overwinning na overtime tegen de New Jersey Devils. Brad Boyes was de matchwinner. Elders waren de Toronto Maple Leafs met 3-2 te sterk voor de Washington Capitals. Doordat de Florida Panthers met 3-6 te sterk waren voor de Winnipeg Jets staan de Capitals nu op de laatste plaats in de Eastern Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen