Kopecky leidt Panthers langs Penguins

Door

Florida Panthers v Philadelphia Flyers

De Florida Panthers hebben in eigen huis een 6-4 overwinning behaald tegen de Pittsburgh Penguins. De bezoekers hadden met een overwinning de koppositie kunnen grijpen, maar moesten toezien hoe de thuisploeg revanche nam voor de 3-1 nederlaag van afgelopen vrijdag.

Tomas Kopecky was de grote man voor de Panthers. De Slowaakse winger opende de score en zette de Panthers in de tweede periode bij de 2-1 opnieuw op voorsprong. Opvallend genoeg vielen beide doelpunten op de powerplay, die erg sterk was gisteravond. De Panthers liepen uit naar 4-1 en ook deze twee doelpunten ontstonden in man-meer-situaties.

De Penguins toonden veerkracht en kwamen nog in diezelfde tweede periode terug tot 4-4. In de derde periode stelden de Panthers de overwinning veilig. Tomas Fleischmann maakte met de 5-4 het winnende doelpunt, waarna Kopecky met een empty netter zijn hattrick completeerde.

Naast Kopecky (3 goals en een assist) waren ook Brian Campbell (1 goal en 2 assists) en Tomas Fleischmann (1 goal en 2 assists) erg belangrijk voor Florida, dat nu aansluiting houdt bij de ploegen die om een plekje in de play-offs strijden. Pittsburgh blijft op een tweede plaats staan, achter de Montreal Canadiens.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen